Egyéb kategória

Egyétek ezeket lefekvés előtt, és garantáltan jól fogtok aludni!

Gondoltatok már arra, hogy étellel altassátok el magatokat? Hihetetlen, de bizonyos kaják útlevélként szolgálnak ahhoz, hogy átlépjétek álomország határát.
vous - 2016.01.05.
Egyétek ezeket lefekvés előtt, és garantáltan jól fogtok aludni!

Biztosan voltatok már úgy, hogy nehezen ment az elalvás, mert késő estig a gépen pötyögtetek és kiment az álom a szemetekből, vagy egész egyszerűen nem bírtatok elaludni. De olyan, hogy álmosra egyétek magatokat még tuti nem fordult elő veletek, igaz? Lehet, hogy az éjszakai baglyoknak most tudok segíteni, ugyanis egyes ételekről kiderült, segítenek az elalvásban.

Méz

Egy bögre langyos tejbe csepegtessetek mézet és pár órával lefekvés előtt igyátok meg.

Banán

A banán magas káliumtartalma miatt segít abban, hogy mélyen aludjatok. Ezenkívül pedig magnéziumot és triptofánt is tartalmaz, ami nyugtató hatású.

Bab

A B-vitamint már régóta alkalmazzák az álmatlanságra és stresszoldásra. Ha természetes B-vitamin-dózist kerestek, a bab a ti zöldségetek.

Forrás:
pexels.com

Joghurt

Egy kis tál joghurtban megvan az a kálciumlöket, ami segít beindítani az elalvást serkentő hormonokat.

Forrás:
pexels.com

Tojás

Hasonlóan a joghurthoz a tojás is a hormonokat indítja be. Vacsorára buggyantott tojás teljes kiőrlésű kenyérrel és garantált a jó alvás.

És azt tudtátok, hogy a megfelelő zuhanyzás is segíthet elaludni?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.