Egyéb kategória

Kezdjetek bele valami új dologba. Ne mártírok akarjatok lenni, hanem boldogok!

A életmódváltás számos fronton megvalósulhat. Az étkezés, mozgás mellett változtathatunk olyan dolgokon is, amelyekről első körben nem gondolnánk, hogy sikert hozhatnak vagy előrelendíthetnek.
vous - 2015.11.23.
Kezdjetek bele valami új dologba. Ne mártírok akarjatok lenni, hanem boldogok!

Az emberi élet azonban komplex rendszer, amelybe nagyon sok minden belefér. A lelki hatások is befolyásolják szervezetünk működését. A siker például egyértelműen pozitív élettani folyamatokat indíthat el vagy rájuk segíthet.

Ne mondjatok le a fejlődésről!

Mire gondolok? Például arra, hogy ha eddig sajnáltátok magatoktól az időt és a vágyott tevékenységre a pénzt, akkor ne halogassatok tovább egy percig se! Vágjatok bele abba a dologba, amit már régóta szerettetek volna kipróbálni, megvalósítani vagy újrakezdeni. Még idén, ne jövőre! Ne akkor, ha majd a gyerekek ovisok lesznek, ha a párotok munkahelyet vált, vagy ha már meglesz a saját lakás.

Azokról a dolgokról, amelyektől többek lesztek, amelyek fejlődéseteket vagy jó közérzeteteket garantálják, nem szabad lemondanotok. Nem éri meg.

Természetes, ha túlteljesítetek?

Most fizessetek be egy rajztanfolyamra! Most iratkozzatok be a filmklubba vagy kezdjétek el a táncórákat! Iratkozzatok be arra a kurzusra, amelyről régóta álmodoztatok!

Azt hisszük sokan (én is sokáig éltem ebben a hitben), hogy ha lemondunk a saját álmainkról, azt majd meghálálja nekünk a sors vagy MEGKÖSZÖNI nekünk valaki. Nem így működik az élet. Nincs köszönöm, mert ha túl is teljesítetek, azt a környezet természetesnek könyveli el. Egyszerűen ne engedjétek meg, hogy unalmasan peregjenek a napok!

És senki nem várja, nem is várhatja el tőletek, hogy ne igyatok azokból a forrásokból, amelyek valódi szomjatokat olthatják.

Vonjatok be másokat is, ne cipekedjetek egyedül!

Forrás:
Unsplash/Bảo-Quân Nguyễn

Van az a helyzet, amikor úgy tűnik, a vágyott, kedvelt dolgokat el kell halasztani – tényleg kicsi a gyerek, tényleg kevés a pénz. A tapasztalatok azonban azt bizonyítják, hogy ezek csak helyzetek, kihívások, amelyeket szervezéssel meg lehet oldani.

Még akkor is, ha az nagyobb erőfeszítést kíván, vagy arra kényszerít, hogy kilépjetek a komfortzónátokból. („Én ugyan nem bízom másra a gyerekem. Ne a nagymamája nevelje! Nem bírom elviselni, ha nincs tartalék a családi kasszában.”)

Esetleg arra kényszeríti az egész családot, hogy átgondoljátok közösen a munkamegosztást, a családon belüli feladatok igazságos újra felosztását. Lehet, hogy minden terhet te cipelsz?

Azért nem rajzoltok, léptek vissza a kórusba vagy veszitek fel a kapcsolatot külföldön élő barátokkal (akikhez igenis utazhatnátok akár évente többször), mert egy személyben menedzselitek a család életét, kerestek pénzt? Nem lehetne másokat is bevonni a feladatokba? Találjátok meg a pihenés-munka-család egyensúlyát!

Még idén változtassatok: merjetek boldogságra törni!

A Még idén! kampányról tájékozódhattok a kampány startvideójából, illetve Facebook-oldalán is találhattok további információkat vagy csemegézhettek életmódváltással kapcsolatos írásainkból, videóinkból.

Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, mennyit fogyott az ország a Még idén! kampány kezdete óta, kattintsatok a KILÓ-MÉTER appra. És írjátok be ti is, mennyit dobtatok le egy hét alatt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.