Egyéb kategória

Kiderült, miért vagyunk morcosak ébredés után

Nemcsak egyéni, hanem egész társadalmat érintő probléma, hogy nem a legjobb kedvünkben szoktunk reggel kimászni az ágyból. Túl finoman is fogalmaztam. Vajon mi lehet ennek az oka?

vous - 2015.11.21.
Kiderült, miért vagyunk morcosak ébredés után

Tudjátok, miről beszélek. Reggel csörög az óra, gyors feleszmélés, mikor már a kezünkben van a telefon, és ki kell nyomni vagy éppen szundira kell állítani az ébresztőt. Ilyenkor hangzik el az a mondat, hogy: „Csak még öt percet.”

Szép is lenne, ha abból az öt percből tényleg öt perc lenne, és nem 55 perc. Fel kell kelni, álmosak vagyunk, de el kell készülni. Miért nem lehet egész nap az ágyban lenni? Ismerős ez a morcos hangulat, ugye? Most az is kiderült, minek köszönhető.

Forrás:
giphy.com

Már biztos ti is rengetegszer hallottátok ezt a mondatot: „Bal lábbal keltél fel?” Igazából nem is áll messze a valóságtól. Egy új kutatás szerint ugyanis a reggeli morcosság attól függ, hogy az ágy melyik oldalán alszunk.

Aki az ágy jobb oldalán alszik sokkal pesszimistább és sokkal inkább hajlamos arra, hogy utálja a munkáját, ez még inkább növeli a reggeli morcosságot. Míg azok, akik a bal oldalon alszanak pozitívabbak az élet minden területén, és sokkal jobban szeretik a munkájukat.

Ti az ágy melyik felén alszotok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.