Egyéb kategória

Kiderült, miért vagyunk morcosak ébredés után

Nemcsak egyéni, hanem egész társadalmat érintő probléma, hogy nem a legjobb kedvünkben szoktunk reggel kimászni az ágyból. Túl finoman is fogalmaztam. Vajon mi lehet ennek az oka?

vous - 2015.11.21.
Kiderült, miért vagyunk morcosak ébredés után

Tudjátok, miről beszélek. Reggel csörög az óra, gyors feleszmélés, mikor már a kezünkben van a telefon, és ki kell nyomni vagy éppen szundira kell állítani az ébresztőt. Ilyenkor hangzik el az a mondat, hogy: „Csak még öt percet.”

Szép is lenne, ha abból az öt percből tényleg öt perc lenne, és nem 55 perc. Fel kell kelni, álmosak vagyunk, de el kell készülni. Miért nem lehet egész nap az ágyban lenni? Ismerős ez a morcos hangulat, ugye? Most az is kiderült, minek köszönhető.

Forrás:
giphy.com

Már biztos ti is rengetegszer hallottátok ezt a mondatot: „Bal lábbal keltél fel?” Igazából nem is áll messze a valóságtól. Egy új kutatás szerint ugyanis a reggeli morcosság attól függ, hogy az ágy melyik oldalán alszunk.

Aki az ágy jobb oldalán alszik sokkal pesszimistább és sokkal inkább hajlamos arra, hogy utálja a munkáját, ez még inkább növeli a reggeli morcosságot. Míg azok, akik a bal oldalon alszanak pozitívabbak az élet minden területén, és sokkal jobban szeretik a munkájukat.

Ti az ágy melyik felén alszotok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!