Egyéb kategória

Jön a tél: így ápoljátok a bőrötöket fagyos időben

A téllel együtt nemcsak a nappalok lesznek rövidebbek, de a bőrünk is érzékenyebbé válik. Ahogy nyáron a napsütés miatt, ilyenkor pedig a hideg, száraz levegő miatt érdemes jobban odafigyelni arcbőrünk egészségére és szépségére. Hogy hogyan tehetitek ezt meg? Mutatjuk!

vous - 2015.10.30.
Jön a tél: így ápoljátok a bőrötöket fagyos időben

1. Krémezzetek reggel, krémezzetek este!

Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyire fontos a mindennapos hidratálás, pedig télen még annál inkább előtérbe kell, hogy kerüljenek a krémet. Szánjatok időt arra, hogy a reggeli indulás és az esti lefekvés előtt is bekenjétek az arcotokat a bőrötöknek megfelelő hidratálóval, ha pedig este már lusták vagytok, akkor válasszatok olyan sminklemosót, ami hidratál is egyben. Ide kattintva nézzétek meg az arckrém-kisokosunkat, ami segít abban, hogyan válasszátok ki a tökéletes arckrémet!

2. Ne tegyétek el a naptejet!

Ne higgyétek, hogy télen kevesebb van a káros UV-sugarakból, mert nem! Pláne, ha havazik és a leesett hóról visszaverődik a fény az arcunkra. Használjatok még ilyenkor is olyan arckrémet, BB krémet, amik a káros napsugarak ellen is védenek!

3. Párologtassatok!

Hiába vagytok fázósak, ne tekerjétek maximumra a fűtést! Igen, néha jólesik otthon télen rövidnadrágban melegedni a 30 fokban, de többet ártotok ezzel a bőrötöknek, mint gondolnátok. Tegyetek a radiátorotokra párologtatót, amivel nemcsak a levegő lesz jobb a szobában, de a bőrötök is jobban szellőzik, és kevésbé szárad ki a száraz levegő hatására.

4. Kerüljétek a forró fürdőt!

Nincs is jobb egy hosszú nap után, mint beülni egy kád forró vízbe és lógatni a lábunkat, de jobb, ha ezt elfelejtitek a hidegebb napokon! A túl meleg víz és pára hatására a bőrötök kiszárad és sérülékenyebbé válik. Próbáljatok meg a langyos víznél maradni és órákig tartó áztatás helyett a gyors tusolást választani.

Forrás:
iStock

5. Egy jó sállal nem csak divatosak lehettek

Számtalanszor hallottátok már ti is, hogy "Vegyél sálat, mielőtt elindulsz", ami higgyétek el, nem hülyeség! Amellett, hogy feldobhatja a téli szetteteket, jól befedi a nyakatokat, állatokat és az arcotok alsó részét, ezzel pedig elkerülhetitek, hogy a szél és a hideg miatt kipirosodjon és égjen a bőrötök.

6. Óvjátok magatokat belülről!

Az egészséges haj, bőr és külső titka nem mindig a ruhán vagy a szépségápolási termékeken múlik. Fordítsatok energiát arra, hogy belülről is szépüljetek! Iktassatok be az étrendetekbe olyan ételeket, mint például a brokkoli, mangó vagy édesburgonya.

7. Jól válogassátok meg, milyen pulcsit viseltek!

Szeretünk minél vastagabb, kötött pulcsikba bújni a hideg őszi és téli napokon, de jobb, ha gondosan megválogatjátok, mit vesztek le a polcról. Egyes anyagok jól mutathatnak, de a bőrötök nem fogja megköszönni, hogy egész nap el kell viselnie a szúró, viszkető érzést. Az igénybevett bőrt irritálhatják a nemkívánatos anyagok, a vakarózás pedig pláne tönkreteheti a téli, száraz bőrt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!