Egyéb kategória

Megcáfoljuk a tévhitet: a panthenol nem csak napégésre jó!

Ha azt mondom, panthenol, ti azt mondjátok, napégés? Ezért csak egy fél piros pontot tudok adni. Nem szabad ugyanis, hogy a panthenol pusztán egy márkanév legyen a fejetekben, mert bizony annál sokkal több valójában. Az említett fogalom a kozmetikai ipar egyik legszuperebb összetevője, melyet innentől ajánlatos bevezetnetek az életetekbe is!
vous - 2016.05.21.
Megcáfoljuk a tévhitet: a panthenol nem csak napégésre jó!

A panthenol a B5-vitamin elővitaminja, azaz egy provitamin. Minimálisan szinte minden élelmiszerben ott van, például a zöldségekben, a tojásban, a húsban. De különböző kiszerelésekben is hozzájuthattok, ráadásul igen baráti áron. Ha a kedvenc samponotokból vagy testápolótokból kimaradt ez az összetevő, mindenképp adjátok hozzá, nem fogjátok megbánni!

Bőrápolás

A panthenol egyaránt jó a bőrproblémák megelőzésére és orvosolására is. A száraz bőrt bársonyosan selymessé varázsolja, az irritált, megégett hámréteget gyorsan regenerálja, a gyulladásokat pedig csökkenti. Így fordulhat tehát elő a napozással kapcsolatos krémekben és a babapopsikenőcsökben. Ha hajlamosak vagytok a pattanásosságra vagy hegesedésre, bekeverés nélkül, tisztán vigyétek fel a problémás területre a színtelen, sűrű folyadékot. Néhány nap, és látványosan halványítja majd őket.

Találós kérdés 1.0

Egy krém, ami a pici babák popsiját bársonyosan puhává varázsolja, ami a friss tetoválást szépen megnyugtatja. Neve csak félig árulkodik a panthenolról, hiszen az itthoni változat a szó egyik angol megfelelőjét viseli. Ez pedig nem más, mint a . . . . . . . !

A helyes válasz: a Bepanthen. De választhatjátok még a Dove és a Babylove egyes termékeit is.

Hajápolás

Ez az értékes összetevő a fejbőr-irritációt nyugtatja, és nemcsak a testeteket, hanem a frizurátokat is hidratálja. Egészen a szálak belsejéig hatol, megdúsítja a hajkoronátokat, és segít megelőzni a csúnya csomókat és gubancokat. Sőt, azáltal, hogy egyenletesen oszlik el a fürtök külső rétegén, a fény ragyogóan megtörik rajta.

Ne pánikoljatok akkor sem, amikor épp nincs időtök ezzel a varázslatos csodaszerrel megmosni a hajatokat, Virág most elárulja, mit tegyetek, ha a frizurátok már kevésbé „utcaképes”. De van még egy bombabiztos tippünk, pontosabban nem is nekünk, hanem az év legszebb nőjének, Jennifer Anistonnak!

Találós kérdés 2.0

Van a drogériák polcain egy bizonyos sampon, amelynek neve is árulkodik a fő összetevőjéről. A panthenolból elvesszük a h-t, az o-t, és az l-t, hozzáadunk egy e-t, és már meg is van a megfejtés, ami a . . . . . . . !

A helyes válasz: a Pantene. De választhatjátok még a Schauma és a Garnier egyes termékeit is.

Étrend-kiegészítő

A patikákban már kapható mindenféle vény nélküli panthenolkapszula, de mielőtt elrohannátok venni, mondjuk hajdúsítás céljából, óvatosságra intelek titeket! Attól, hogy az összetevők közt ott a panthenol, még nem feltétlen csak egy problémát orvosol, van, amikor olyan anyagokkal párosítják, amelyekkel együttesen már inkább gyulladáscsökkentő, és nem hajkapszula lesz. Tehát a szedését megelőzően „beszéljetek kezelőorvosotokkal vagy gyógyszerészetekkel”.

Így adagoljátok:

  • hajápoláshoz: 0,5–1%
  • hidratáláshoz: 1–3%
  • bőrnyugtatásért: 2–5%
Ajánlott cikkek