Belegondoltatok már, milyen lehet az a csoki, amit bűntudat nélkül ehettek meg? Mert én igen. Mondjuk egészen idáig csak álom volt az egész, most mégis úgy tűnik, megoldották a csokiimádók problémáját. Sőt, annyira egészséges finomságról van szó, hogy még gyógyszerként is szedhetnénk. Legalábbis ezt állítják a tudósok.
Kifejlesztették azt a csokoládét, aminek a legfontosabb összetevőjében, a kakaóban antioxidánsok és ásványi anyagok találhatóak. Ezek pedig segíthetnek csökkenteni a vérnyomást, és a koleszterint is megfelelő szinten tudják tartani. A csokoládék legtöbbje alsó hangon 70% zsírt és cukrot tartalmaz. Egy amerikai cég most ezt a szintet csökkentette le. Így egy táblában a fentiekből mindössze 35% található, a színtiszta kakaót pedig egy Bolíviából és Peruból származó gyógynövénnyel édesítik.
A cég hosszú távú célja az volt, hogy a 70%-os károsanyag-értéket egészen 10% alá tudják vinni. Emellett még egy probléma felmerült: az édesítőszerek megbuktak a teszten, mert egyrészt rossz ízű lett tőlük a csoki, másrészt egészségkárosító hatásuk következtében súlygyarapodáshoz vezetnek. Ha viszont minden jól megy, jövőre már piacra is kerülhet a csodacsoki.
Szóval, csajok, nagyon úgy néz ki, hogy az egészséges, majdnem cukor nélküli csokoládéra még várnunk kell egy darabig! Őszintén szólva még mindig nehezemre esik elhinni, hogy ez tényleg megvalósulhat.