Egyéb kategória

Ezért alszunk annyira jól a hotelekben

Gyakran mondjuk, hogy "otthon, édes otthon", mégis néha leírhatatlanul jólesik néhány napot szállodában tölteni. Jó esetben ott jobbakat eszünk, jobbakat iszunk és a legfontosabb, jobban alszunk, mint otthon. De miért van ez így?

vous - 2015.09.29.
Ezért alszunk annyira jól a hotelekben

A Huffington Post újságírói úgy döntöttek, kiderítik, mi az oka annak, hogy egy hotelben töltött éjszaka után milliószor jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Talán az újdonság varázsa? Végre nem otthon vagyunk? Minél több élménybeszámolót hallgattak meg egymástól, annál közelebb kerültek a válaszhoz. S hogy mi miatt érezték magukat a legjobban? Az alvás miatt!

Persze, most gondolhatjuk, hogy kit ne tenne boldoggá egy kiadós szundi? De a hangsúly inkább az ágyon és az ágyneműn van, pontosabban a színén. A titok nyitja ugyanis a fehér ágyneműben van.

Forrás:
Pexels

Gondoljatok csak bele, el tudtok képzelni egy hotelszobát színes ágyneművel? Nem? Mi sem. Nem véletlen. Habár a fehér ágyneműk divatja csak 1990 környékén kezdett teret hódítani, a sikere azóta is töretlen. Az emberek ugyanis a fehér színt a fényűzéshez társítják, ha pedig luxuskörülmények között érezzük magunkat, az alvás is fényűzőbb, nem? A luxyzás mellett pedig a tisztaság is ugyanolyan fontos.

A fehér ágyneműtől az emberek azt gondolják, hogy a szobák fel lettek újítva, még akkor is, ha egyedül az ágy lett kicserélve.

– kommentálta Erin Hoover, egy amerikai hotel alelnöke.

Szerintetek is a fehér az oka mindennek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!