Egyéb kategória

Ennek az esküvőnek a híre be fogja járni az egész világot

Rengeteg különleges esküvői hír, kép, videó járja a világot, és ezzel együtt az internetet is. Most mégis egy olyan eseményt mutatok nektek, ami amellett, hogy csodálatos emberi tulajdonságokról árulkodik, az első ilyen rendezvény, amit valaha tartottak.

vous - 2015.09.12.
Ennek az esküvőnek a híre be fogja járni az egész világot

Anita Lesko és Abraham Talmadge Nielsen szeptember 26-án házasodik össze. Ez még önmagában nem nagy dolog, hiszen naponta százezrek kötnek házasságot. Viszont Anita és Abraham esküvője tényleg olyan lesz, amilyen eddig soha nem volt! Sajnálatos módon a menyasszonynál és a vőlegénynél egyaránt autizmust diagnosztizáltak évekkel ezelőtt.
A San Diegó-i Love and Autism Conference ünnepségén épp ez lesz a lényeg. A nagyközönség előtt nyitva álló lagzin minden autistát szeretettel várnak. Épp ettől lesz különleges.

Forrás:
@autisticwedding

Ez az első olyan esküvő, amely 100%-ban az autista közösséget képviseli, és inspirálja őket arra, hogy igenis meg lehet találni a boldogságot betegként is. A Love and Autism alapítója, dr. Jenny Palmiotto így nyilatkozott az eseményről:

„Mielőtt Antia és Abraham találkoztak volna, mindketten egy olyan személyre vágytak az életükben, akit szerethetnek és akivel mély kapcsolatot ápolhatnak. Mindketten autizmusban szenvednek, tudták, hogy ennek a vágynak a teljesülésére kicsi az esély. Végül egy aspergereseket támogató csoport találkozóján botlottak egymásba.

Az elmúlt években barátság alakult ki köztük, ami végül szerelemmé változott. Legjobb barátokból lettek szerelmesek, és lelki társak is.

Anita és Abraham számára úgy alakították ki a helyszínt, hogy minden vendéget fogadni tudjanak. Azt szeretnék, hogy az autizmussal élők véletlenül se legyenek kirekesztve, hiszen ez gyakori jelenség náluk. Anita elmondta, hogy sem Abraham, sem ő nem kaptak soha esküvői meghívást. Szerinte már általános az, hogy az autistákat nem hívják meg sehova. Ezért kezdett el azon gondolkozni: miért ne adhatná meg ő és leendő férje az autizmusban szenvedőknek azt a lehetőséget, hogy elmehessenek egy valódi esküvőre?

Forrás:
@autisticwedding

Mivel egy esküvő megszervezése nem két fillér, és az autizmussal élők 85%-a munkanélküli, ezért Anita és Abraham gyűjtést szerveztek, hogy megtarthassák álomesküvőjüket. Ha ti is szeretnétek támogatni az első autista esküvő létrejöttét, akkor itt megtehetitek.

A VOUS-lányok és én pedig innen is nagyon-nagyon sok szeretetet és szép éveket kívánunk nekik!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.