Egyéb kategória

Nem is gondolnátok, mi mindenre jó a körte!

Azt eddig is tudtuk, hogy a körte egy sokoldalú gyümölcs, de azt nem hittem volna, hogy tényleg ennyi mindenre jó.

vous - 2015.08.31.
Nem is gondolnátok, mi mindenre jó a körte!

Ha nagy bulit terveztek a barátnőitekkel, akkor próbáljátok az italfogyasztást is úgy ütemezni, hogy a következő nap ne legyetek másnaposak. Az már más kérdés, hogy ez mennyire jön össze. Általában sehogy. Egy új kutatás szerint viszont ha körtelevet isztok előtte, akkor nem lesztek másnaposak, mivel csökkenti a vér alkoholszintjét. Egy próbát megér, de nem csak erre jó a körte.

A körte védő hatással bír a 2. típusú cukorbetegségre, mivel csökkenti a vércukorszintet. Akik legalább heti ötször esznek körtét, azoknak javul az inzulinérzékenysége és némi védelmet kaphatnak a 2. típusú cukorbetegség mellékhatásaival szemben.

Ez még nem minden, Kínában a különböző tüdőbetegségek ellenszereként is használják. Ugyanis a forró nyári hónapokban váladék képződhet a tüdőnkben, ami légszomjat okoz. A körte csökkenteni tudja ennek a váladéknak a termelődését. 

Az sem véletlen, hogy az egyik legelső gyümölcs, amit a gyerekeknek adnak, az a körte. Szinte lehetetlen, hogy allergiás reakciót váltson ki, a benne található természetes antihisztamin miatt. Nem is beszélve az ásványi bórról, ami segít a szervezetnek megtartani a kalciumot és segíti az ösztrogén termelését, így megelőzhetjük a csontritkulást.

Ha tényleg ennyi jótékony hatása van ennek a gyümölcsnek, akkor ezentúl együnk körtét körtével!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.