Mindig vannak olyan ételek, élelmiszerek, amikre azt mondjuk, hogy egészségesek. Valószínű, azért, mert mi is hallottuk valahonnan. Most viszont eloszlatom a tévhiteket, és mutatok néhány olyan egészségesnek mondott ételt, ami valójában nincs olyan jó hatással ránk.
Mi az, amit minden lány szeretne a nyár elején? Igen, lefogyni. Beírjuk a Google-ba, hogy tuti fogyókúrák, és máris kidob vagy kétmillió találatot, amiből kiválasztjuk a nekünk éppen szimpatikusat. Ha a diétára gondolunk, akkor mindenkinek a koplalás és a saláta jut eszébe elsőre, de van itt még jó néhány egészségesnek tartott étel, ami nem is biztos, hogy valóban az. Lássuk!
Grépfrút- és narancslé reggelire
Szinte kapásból fel tudunk sorolni egy csomó embert a környezetünkből, aki narancslével kezdi a napot. És hányszor hallottuk már azt is, hogy mennyire jót tesz az egészségnek egy kis narancslé reggelire, pedig nagyon nem. Egy új kutatás bebizonyította, hogy azoknál az embereknél, akik sok citrusfélét (főleg narancsot és grépfrútot) fogyasztanak, sokkal magasabb a bőrrák kialakulásának a kockázata.
A saláta még nem minden
Cézár-saláta, ilyen saláta, olyan saláta – vagy ezerfélét tudunk felsorolni, én máris megéheztem. Nos, azt be kell vallanunk, hogy a saláta nem túl laktató, mivel a 90%-a víz, ami elég gyorsan távozik a szervezetünkből. Nem is beszélve arról, hogy a salátaöntetek annyi kalóriát tartalmaznak, hogy akár egy kisebb hamburgert is befalhatnánk.
A gyilkos kenyér
Mindnyájan tudjuk, hogy a kenyér egy igazi Hannibal Lecter a szervezetünk számára, legalábbis a csapból is ez folyik. A fehér kenyér helyett jó megoldást jelenthet a teljes kiőrlésű kenyér, vagyis eddig így tudtuk. Abban viszont nem lehetünk elég biztosak, hogy a kenyér tényleg teljes kiőrlésű-e, ezért mindig olvassátok el a címkét és az egyéb információkat, már ha vannak.
Az ízesített szójatej olyan, mint a cukros tej
Na most ha a kenyér Hannibal, akkor a tej a Hasfelmetsző Jack. A rendes tehéntej helyett sokkal inkább ajánlják a szójatejet, mivel kevesebb is benne a kalória, és nem érezzük olyan nehéznek a gyomrunkat utána. Pontosan addig kevés a kalória benne, amíg nem ízesítitek csokival vagy vaníliával és egyéb adalékokkal. Ne tegyétek! Felmegy a cukortartalma, amitől máris nem egészséges.
A margarin nem jobb, mint a vaj
Sokszor hallhatjuk, hogy a margarin bizony jobb, mint a vaj, csakhogy ez egyáltalán nem igaz. A margarinban több transzzsír van, ami a koleszterinszintre nincs túl jó hatással, ezért egészségesnek nem mondható. Ha rám hallgattok, akkor keverjétek össze a vajat és a margarint, ez a biztos.