Egyéb kategória

Kiderült, az alkoholfogyasztás tényleg segít a fogyásban

Szerintem ti sem találkoztatok még olyan dietetikussal, aki azt javasolná, hogy a fogyás érdekében gurítsatok le esténként egy pohár bort. Ha igen, kérem a számát! Viccet félretéve, a Harvard Egyetem egyik tanulmánya 20 000 nőt vizsgált meg, amiből az derült ki, hogy azoknál, akik napi két pohár bort ittak, 70%-kal csökkent az elhízás kockázata, mint azoknál, akik nem fogyasztottak alkoholt.

vous - 2015.08.28.
Kiderült, az alkoholfogyasztás tényleg segít a fogyásban

Ez azért fura, mert az alkoholban rengeteg kalória van. Lehet, olyan tudósok végezték a kutatást, akik túlságosan is szeretik a rozét. De egy másik tanulmány, amit a National Center for Disease Control végzett el 7000 ember bevonásával 10 éven keresztül, azt állapította meg, hogy az alkoholfogyasztás nem növeli az elhízás kockázatát.

Szóval ha már ennyire benne vagyunk a diétázásban, akkor itt az ideje annak, hogy ne vonjuk meg magunktól a boldogságot és nyugodtan igyunk meg egy-két pohár bort esténként a vacsi mellé. De csak mértékkel!

Íme három tény, ami azt bizonyítja, hogy az alkohol csökkenti az elhízás kockázatát:

Lassítja a zsírsejtek növekedését

Az Oregoni Állami Egyetemen megállapították, hogy a vörösbor lassítja a meglévő zsírsejtek növekedését, valamit megakadályozza, hogy újak képződjenek. Ez azért nem azt jelenti, hogy hazafelé markolj fel három üveg vörösbort és locsold magadra az egészet. Tudod, a bor szőlőből van. Szóval a szőlőlé is hasznodra lehet. Én inkább ezt javasolnám.

Lehet, hogy kevesebbet fogsz enni

Az első gondolatom most az, hogy pár pohár alkoholos ital után éhen halok. De mindig. Szóval tuti, hogy valamelyik közelben lévő gyorskajáldába fogom enni a sajtburgert. Akkor miért is ennék kevesebbet?! Ha jobban belegondolunk, tényleg van benne logika. Alkoholt fogyasztani mértékkel kell, ha pedig eltaláljuk a kellő mennyiséget és nem visszük túlzásba, akkor valószínűleg az étrendünket is tudjuk majd szabályozni.

Megemeli a test hőmérsékletét


Gondolom, nem vagyok azzal egyedül, hogy mikor alkoholt iszom, fél óra után melegem lesz. Pedig nincs meleg. Főleg télen, mikor egy szál pólóban, becsiccsentve állunk kint egy szórakozóhely előtt. De ha megfordítjuk a dolgot, akkor végül is a hasznunkra is válhat, hiszen ha melegünk van, a testünk kalóriákat éget.

Mindenesetre ez a dolog szépen hangzik, de szerintem inkább maradjunk az eddig is jól bevált és valóban hasznos egészséges étkezésnél és sportolásnál!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.