Egyéb kategória

Ha fel akartok végre nőni, tanuljatok a macskáktól!

Macskák. Tudjuk, hogy kétfajta ember létezik: aki imádja, és aki ki nem állhatja. Ezen most lépjünk túl, és nézzük meg, mik azok a tulajdonságai a cicáknak, amiket nekünk, embereknek is meg kéne fogadnunk ahhoz, hogy végre felnőttnek mondhassuk magunkat. Ez után lehet, hogy sokan átgondolják a macskautálatukat.
vous - 2015.08.24.
Ha fel akartok végre nőni, tanuljatok a macskáktól!

Ha a macska nyávog, akkor valamit mondani szeretne

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Vagy: néma macskának gazdája sem érti a szavát. Igen, ha a cica szeretne valamit, akkor ő azt gondolkodás nélkül közli veletek. Nem érdekli, ha ti éppen főztök vagy dolgoztok, akkor is leül mellétek, és nyaffant egy miaút. A macska mutatja meg legjobban, hogy ha valamit szeretnétek, akkor meg kell szólalni.

Balesetek márpedig vannak

Kiömlött a kávé, kiborult a liszt, és ti csak sírtok, hogy miért történt velem mindez. Ugyan, ennél sokkal egyszerűbb inkább feltakarítani a kávét, és nem foglalkozni azzal, hogy megint kiborult (rajtunk kívül) valami. A macska mit csinál? Nem stresszel. Ezt kell nekünk is tenni, feltakarítani a problémát, továbblépni, nem stresszelni.

Néha kell az egyedüllét

Ebben a macskák a királyok! Ők az igazi mesterei annak, ha egyedül akarnak lenni. Csak fogják magukat, és elbújnak a lakás egy olyan részébe, amiről ti valószínűleg nem is tudtatok, hogy létezik. Néha ilyen kéne nekünk is: egy zug, ahol nincs telefon, nincs e-mail, csak mi és a csönd.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.