Egyéb kategória

Tippek, amiktől boldogabb lesz a párkapcsolatotok

Lassan már nyílt titok, hogy a kedvenc témám, amiről imádok írni, az a párkapcsolat. Na nem azért, mert annyira jártas vagyok benne, és tapasztalt, sokkal inkább azért, mert minden, amit leírok, egy kicsit saját magamnak is szól. Ráadásul imádok beszélni, ami hol máshol teljesedhetne ki igazán, ha nem egy párkapcsolatban?
vous - 2015.08.15.
Tippek, amiktől boldogabb lesz a párkapcsolatotok

Ne mondj olyat, amit később megbánhatsz!


Tudom, legszívesebben elásnád a kertben, annyira haragszol rá. De ezt a gondolatot most tedd félre! A harag csúnya dolgokat mondathat veled, amiket hiába bánsz meg vagy vonsz vissza később, örökre ott marad majd a fejében. Ne mondj olyat, amit nem gondolsz komolyan. Számolj el magadban háromig – vagy tízig –, és próbáld megérteni őt is!

Forrás:
giphy.com

Ne akard túlkiabálni!

Ez nem egy csata, amit feltétlen meg kell nyerned. Nincsenek győztesek és vesztesek. Ordibálással és ajtócsapkodással, tapasztalataim alapján, nem sokra mentek majd. Még a végén a hangotok is elmegy, azért meg aztán igazán kár lenne.

Képzeld magad a helyzetébe!

Nehéz dolog. Egy veszekedés közepén senki nem azon gondolkozik, hogy „ó, milyen nehéz lehet ez a helyzet neki is, megpróbálom megérteni”. Igen, neki is nehéz helyzet. És igen, lehet, hogy ő már beleképzelte magát a te helyedbe! Próbáld megérteni, amit mond, és akármennyire is nehezedre esik, ismerd el, ha igaza van, még akkor is, ha borzalmas érzés lesz.

Kommunikáljatok sokat!

Ez nem olyan, mint a matekházi, hogy megírod (vagy lemásolod), és le van tudva, te megtettél mindent, amit csak lehetett. Fontos, hogy tudjatok beszélgetni. Főleg ebben a rohanó világban, amikor a telefonálás és az sms-ezés a legbeváltabb módszer. Legyetek kettesben, beszéljétek meg a problémáitokat, osszátok meg egymással az örömötöket. Igazából az is teljesen mindegy, hogy miről beszélgettek. Csak kommunikáljatok!

Tanulj meg csöndben maradni
!

Talán az összes közül ez a legnehezebb. De hidd el, néha az a legjobb, ha csak csöndben maradsz, és végighallgatod a másikat. Nem mondasz semmit, csak figyelsz, hallgatsz, és megpróbálod megérteni. Nehéz, tudom. De folytatni a vitát, a szavába vágva a saját igazadról győzködni a legrosszabb, amit tehetsz. Ebből lesz majd a soha véget nem érő veszekedés és hiszti. Inkább kerüld el.

Nektek van ezeken kívül valamilyen bevált módszeretek?

Ajánlott cikkek