Egyéb kategória

Felejtsétek el a paleo diétát, itt a legújabb őrület

Szinte már csontig rágtuk a paleo és a vegán étrend szabályait, hatásait, meg úgy körülbelül mindent, ami ezekkel a diétás módszerekkel kapcsolatos. Viszont ebből a két fogyókúrás étrendből, vagy már inkább életvitelből, lett egy harmadik, “varázserővel” bíró módszer. Ez pedig nem más, mint a pegán étrend.
vous - 2015.08.06.
Felejtsétek el a paleo diétát, itt a legújabb őrület

Valószínűleg ez lesz a következő legnagyobb diétaőrület, hiszen majdnem minden ember étkezési igényeit kielégíti. Zöldséget hússal, húst zöldséggel – bármi jöhet. Szinte mindent szabad, persze csak mértékkel. A pegán étrend az Egyesült Államokból indult és a magevős-ősemberes paleo diéta alapjaira, valamint a vegán étrendre épül. Az elnevezés a Cleveland Medical Centre orvosához, Mark Hyman nevéhez fűződik. A vegánok csak növényi eredetű táplálékot vesznek magukhoz, a paleolitok pedig sok húst, halat, tojást és legfőképp magvakat fogyasztanak. A pegán a paleo és a vegán legjobbnak tartott élelmiszereit válogatja össze.

A pegán diéta rostban és fehérjékben sokkal gazdagabb, de a tejtermékek, a cukor és a gluténtartalmú élelmiszerek fogyasztása tilos.  A pegán étrend amellett, hogy fogyást eredményez, csökkenti a koleszterinszintet és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is. Susie Burrel ausztrál dietetikus viszont arra is felhívja a figyelmet, ahogy mindennek, ennek a diétának is van hátulütője. A csontok egészségére káros hatással lehet a pegán táplálkozás, ugyanis a szükségesnél kevesebb kalcium szívódhat fel a szervezetben.

Forrás:
Pixabay

Milyen egy pegán átlagos napi étrendje?

Reggelire zöldséges omlett, ebédre csirke és saláta, uzsonnára gyümölcs és olajos magvak, vacsorára pedig kis adag hús, barna rizs és zöldség a menü. Burrel szerint a súlyfelszedést az akadályozza meg, hogy húsfogyasztás szempontjából kevésbé “engedékeny”, mint a paleo.

A paleo diéta attól függetlenül, hogy megosztja az embereket, szerintem nem egy rossz választás. A vegán étrenddel egyértelműen bajban lennék. A pegán módszer pedig kifejezetten tetszik.

Ti hogy vagytok vele?

Képek forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek