Egyéb kategória

Felejtsétek el a paleo diétát, itt a legújabb őrület

Szinte már csontig rágtuk a paleo és a vegán étrend szabályait, hatásait, meg úgy körülbelül mindent, ami ezekkel a diétás módszerekkel kapcsolatos. Viszont ebből a két fogyókúrás étrendből, vagy már inkább életvitelből, lett egy harmadik, “varázserővel” bíró módszer. Ez pedig nem más, mint a pegán étrend.
vous - 2015.08.06.
Felejtsétek el a paleo diétát, itt a legújabb őrület

Valószínűleg ez lesz a következő legnagyobb diétaőrület, hiszen majdnem minden ember étkezési igényeit kielégíti. Zöldséget hússal, húst zöldséggel – bármi jöhet. Szinte mindent szabad, persze csak mértékkel. A pegán étrend az Egyesült Államokból indult és a magevős-ősemberes paleo diéta alapjaira, valamint a vegán étrendre épül. Az elnevezés a Cleveland Medical Centre orvosához, Mark Hyman nevéhez fűződik. A vegánok csak növényi eredetű táplálékot vesznek magukhoz, a paleolitok pedig sok húst, halat, tojást és legfőképp magvakat fogyasztanak. A pegán a paleo és a vegán legjobbnak tartott élelmiszereit válogatja össze.

A pegán diéta rostban és fehérjékben sokkal gazdagabb, de a tejtermékek, a cukor és a gluténtartalmú élelmiszerek fogyasztása tilos.  A pegán étrend amellett, hogy fogyást eredményez, csökkenti a koleszterinszintet és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is. Susie Burrel ausztrál dietetikus viszont arra is felhívja a figyelmet, ahogy mindennek, ennek a diétának is van hátulütője. A csontok egészségére káros hatással lehet a pegán táplálkozás, ugyanis a szükségesnél kevesebb kalcium szívódhat fel a szervezetben.

Forrás:
Pixabay

Milyen egy pegán átlagos napi étrendje?

Reggelire zöldséges omlett, ebédre csirke és saláta, uzsonnára gyümölcs és olajos magvak, vacsorára pedig kis adag hús, barna rizs és zöldség a menü. Burrel szerint a súlyfelszedést az akadályozza meg, hogy húsfogyasztás szempontjából kevésbé “engedékeny”, mint a paleo.

A paleo diéta attól függetlenül, hogy megosztja az embereket, szerintem nem egy rossz választás. A vegán étrenddel egyértelműen bajban lennék. A pegán módszer pedig kifejezetten tetszik.

Ti hogy vagytok vele?

Képek forrása: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.