Otthon

Nasiroham gyötör? – Van élet a csokin túl is

Ha a nassolásra gondolunk, egyből a csoki jut az eszünkbe, pedig sok más nasi létezik, amik ráadásul egészségesek is. Lássuk!
vous - 2015.07.19.
Nasiroham gyötör? – Van élet a csokin túl is

Ti is biztos ismeritek azt az érzést, amikor megkívántok valami édeset, de fogalmatok sincs, mit ennétek a legszívesebben. Csak nassolnátok. Nálunk, lányoknál talán sokkal gyakoribb ez a jelenség, mielőtt havonta meglátogat minket a Mikulás. Akkor bizony elszabadul a pokol, és rántott csirkét ennénk mogyorókrémmel megkenve, sósat az édessel, miért ne?! Csokiimádóként engem is meglepett, hogy létezik más nasi a csokin kívül, pedig tényleg van alternatíva. A Daily Mailen össze is szedtek néhány egészséges harapnivalót, amikből kiválasztottam a kedvenceimet.

Dió

Megjött Dióbél bácsi, aki hamar elűzi az éhségérzetet. Telis-tele van egészséges zsírokkal, rosttal és fehérjével, ami hosszantartó energiával látja el a szervezetet.

Búza- és zabfélék

Ne legyetek zabosak, de a búzafélék tényleg segítenek, sokáig teltségérzetet adnak. Már a joghurtokba is előszeretettel beleteszik, de még hatásosabb, ha nyersen fogyasztjátok. 

Alma

Bár az almának nem most van a szezonja, hanem ősszel, de tökéletes választás, ha két étkezés között egy kis nasira fájna a fogatok.

Étcsoki

Egy 2010-es kutatás bebizonyította, ha a nők meglátják az étcsokit vagy akár csak megérzik az illatát, máris csökken az étvágyuk. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem elégednék meg a látványával, sem az illatával. A csoki iránt érzett szeretetem azonnal a gyomromba vezetné az egész tábla édes boldogságot. De az biztos, hogy sokkal jobb opció lehet az ét- a tejcsoki helyett, mivel ez utóbbi rengeteg cukrot, így jóval több kalóriát is tartalmaz. Inkább ne hízzunk el így a nyár közepén. És persze azután se.

Görög joghurt

„Ó, Istenem!” Ugye nektek is megvan ez a mondat a görög joghurt reklámból, mikor szegény Zeuszt felkeltik legszebb álmából. Zseniális!
A görög joghurtban kétszer annyi fehérje van, mint egy normál joghurtban, ezért még jobban laktat. Tegyetek bele egy kis gyümölcsöt meg mézet és már ehetitek is!

.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.