Otthon

Nasiroham gyötör? – Van élet a csokin túl is

Ha a nassolásra gondolunk, egyből a csoki jut az eszünkbe, pedig sok más nasi létezik, amik ráadásul egészségesek is. Lássuk!
vous - 2015.07.19.
Nasiroham gyötör? – Van élet a csokin túl is

Ti is biztos ismeritek azt az érzést, amikor megkívántok valami édeset, de fogalmatok sincs, mit ennétek a legszívesebben. Csak nassolnátok. Nálunk, lányoknál talán sokkal gyakoribb ez a jelenség, mielőtt havonta meglátogat minket a Mikulás. Akkor bizony elszabadul a pokol, és rántott csirkét ennénk mogyorókrémmel megkenve, sósat az édessel, miért ne?! Csokiimádóként engem is meglepett, hogy létezik más nasi a csokin kívül, pedig tényleg van alternatíva. A Daily Mailen össze is szedtek néhány egészséges harapnivalót, amikből kiválasztottam a kedvenceimet.

Dió

Megjött Dióbél bácsi, aki hamar elűzi az éhségérzetet. Telis-tele van egészséges zsírokkal, rosttal és fehérjével, ami hosszantartó energiával látja el a szervezetet.

Búza- és zabfélék

Ne legyetek zabosak, de a búzafélék tényleg segítenek, sokáig teltségérzetet adnak. Már a joghurtokba is előszeretettel beleteszik, de még hatásosabb, ha nyersen fogyasztjátok. 

Alma

Bár az almának nem most van a szezonja, hanem ősszel, de tökéletes választás, ha két étkezés között egy kis nasira fájna a fogatok.

Étcsoki

Egy 2010-es kutatás bebizonyította, ha a nők meglátják az étcsokit vagy akár csak megérzik az illatát, máris csökken az étvágyuk. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem elégednék meg a látványával, sem az illatával. A csoki iránt érzett szeretetem azonnal a gyomromba vezetné az egész tábla édes boldogságot. De az biztos, hogy sokkal jobb opció lehet az ét- a tejcsoki helyett, mivel ez utóbbi rengeteg cukrot, így jóval több kalóriát is tartalmaz. Inkább ne hízzunk el így a nyár közepén. És persze azután se.

Görög joghurt

„Ó, Istenem!” Ugye nektek is megvan ez a mondat a görög joghurt reklámból, mikor szegény Zeuszt felkeltik legszebb álmából. Zseniális!
A görög joghurtban kétszer annyi fehérje van, mint egy normál joghurtban, ezért még jobban laktat. Tegyetek bele egy kis gyümölcsöt meg mézet és már ehetitek is!

.
Ajánlott cikkek