Otthon

Így válassz matracot, ha kipihenten szeretnél ébredni! – Alvástippek a JYSK-től

A jó alvás elengedhetetlen az egészség, a mentális frissesség és fizikai teljesítőképesség szempontjából. Az alváshiány, a rossz minőségű alvás hosszú távon komoly problémákhoz vezethet, ezért fontos gondoskodnod arról, hogy ideális körülményeket teremts a pihenéshez. Ebben kulcsfontosságú szerepe van a megfelelő matracnak. Ha matracvásárlás előtt állsz, segítünk, hogy jó döntést tudj hozni!
vous - 2023.10.25.
Így válassz matracot, ha kipihenten szeretnél ébredni! – Alvástippek a JYSK-től

1. Ismerd meg az alvási szokásaidat!

Mielőtt belevágsz a matracvásárlásba, sok szempontot kell mérlegelned! Milyen pozícióban alszol? Forgolódsz-e éjszaka? Szokott-e valamid fájni, amikor felkelsz reggel? Hány éves vagy? Vannak gyerekeid? Mennyi a súlyod?

Idősebbeknek például érdemes magasabb ágyat és matracot venni, ezekre könnyebb fel- és leszállni. Nem mindegy a méret, ha hagyni szeretnél helyet az ágyban a gyerekeknek vagy háziállatoknak. Egy 190 cm-es, 100 kg-os férfinak érdemes más keménységű matracot választania, mint egy 165 cm magas, 60 kg-os nőnek. Ha két különböző matracot vásároltok, a matracok között kialakult rés problémáját az úgynevezett “matrac ék” segítségével tudjátok kiküszöbölni!

Forrás: JYSK

2. Próbálj ki több típust!

Az egyik legfontosabb, hogy megtudd, melyik matractípus a legkényelmesebb számodra! A JYSK áruházak matracstúdióiban nyugodtan kipróbálhatsz különböző darabokat. A JYSK nem csupán széles termékválasztékkal segíti az alvást, de külön Sleep Academy-t hozott létre, amelyen 2018 óta képzi az áruházi értékesítőket, hogy igazi szakértői tanácsokkal lássák el a vásárlókat a megfelelő fekhelyek és kiegészítők kiválasztásakor. Apropó kiegészítők. A JYSK különféle anyagú, méretű, színű, mintájú ágyneműhuzat-garnitúrái között biztosan megtalálod a paplanjaidhoz és párnáidhoz a megfelelőt. Böngészd át a kínálatot!

Forrás: JYSK

3. Vedd figyelembe az alvási pozíciód!

A matrac keménysége személyes preferencia kérdése, de az alvási pozíciótól is függ. Azoknak, akik hátukon alszanak, általában a keményebb matrac ajánlott, míg az oldalukon alvóknak fontos szempont, hogy vállak és csípő belesüppedhessenek a matracba annyira, hogy a gerinc egyenesen helyezkedjen el. A hason fekvést nem javasolják a szakértők, mert így a nyakat feszültség terheli. Ha csak így tudsz elaludni, érdemes párnát tenni a hasad alá, és/vagy alacsony párnát választani!

4. Legyen rá garancia!

A jó matrac hosszú távú befektetés. Keress olyan matracokat, amelyek hosszú garanciát kínálnak, és jó minőségű anyagokból készültek! A JYSK-ben a garancia ideje akár 25 év is lehet! Ráadásul a JYSK GOLD matracait 100 napig tesztelheted otthon, ha esetleg mégsem sikerült az üzletben jó döntést hozni, van lehetőséged a cserére!

+1 Vigyázz rá!

Ha megtaláltad a tökéletes matracot, arról is gondoskodj, hogy megóvd a szennyeződésektől, ezáltal meghosszabbítva annak élettartamát! A matracvédő elsődleges célja, hogy óvja a matracot a szennyeződéstől, izzadságtól és a nedvességtől, emellett könnyen eltávolítható és kimosható is legyen.

Ez az egészségünk szempontjából is fontos, mivel így mosáskor a poratkáktól is megszabadulhatunk, mielőtt elszaporodnának. A matracvédőt évente legalább hatszor érdemes kitisztítani, vagy akár többször is, poratka allergia esetén.

Ha pedig megvan a tökéletes matrac és matracvédő, jöhet a paplan, a párna és az ágynemű kiválasztása.

Forrás: JYSK

A cikk létrejöttét a JYSK Magyarország támogatta.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.