Világ

Nézd, ezek a világ legbiztonságosabb városai!

Hátizsák a mellkason, hasitasi, folyamatos figyelés, nehogy kiraboljanak, nehogy ellopják tőled az értékeidet a zsebtolvajok. A következő városokban viszont ez biztosan nem fordulhat elő.
vous - 2015.07.19.
Nézd, ezek a világ legbiztonságosabb városai!

Rossz vele szembesülni, de sajnos egyre többször fordulnak elő kisebb-nagyobb lopások szerte a nagyvilágban. Egy hétköznapi embernek talán ezt nehéz is lehet felfogni, hiszen miért lopnám el azt, ami más tulajdona. De sajnos van, aki ezt lekiismeret-furdalás nélkül megteszi. A világ néhány kivételes városában viszont még a buszmegállóban ottfelejtett táskádat is megtalálod két nappal később, mert az embereknek eszük ágában sincsen elvinni azt. 
BBC legbiztonságosabb városokról készített összeállításából szemezgettem, íme!

Amszterdam

Kevesebb mint 1 millió lakossal Amszterdam még mindig kicsinek számít az európai nagyvárosok között. A főváros szinte árasztja magából a nyugalmat, sőt, az ott élő emberek is. Aki ide látogat, annak viszont be kell érnie az átlagostól kicsit alacsonyabb minőségű épületekkel. Szinte egész Amszterdam vízre épült, így a házak sem túl stabilak. Ha a szoba egyik felére egy teniszlabdát raktok, akkor könnyen meglehet, hogy 1 perc múlva már a másik oldalra átgurulva találjátok. Akárcsak Noé bárkájában.

Sydney

Annak ellenére, hogy Ausztrália legnagyobb városa, mégis nagyon biztonságos. Az ott élőknek fontos a közösség, igyekeznek a lehető legjobb viszonyt  ápolni a szomszédokkal. Ha valaki gyanús lesz nekik, hamar elpletykálják a környékbelieknek, ami úgy 3 perc múlva vissza is jut a kétesnek hitt személyhez. Micsoda pletykafészkek…

Stockholm

Stockholm a legészakabbra található város, aminek számos előnye is van. Sok a napsütés, ami gyönyörűen világítja be az egész települést. Gyerekes családoknak a legideálisabb, mivel szinte minden utcában lehet találni egy-egy játszóteret. Bár nem olyan nagy a nyüzsgés, mint például Londonban, de higgyétek el, jólesik a csend.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.