Világ

Így nézne ki a Föld víz nélkül

Elképzeltétek már, milyen lenne a Föld víz nélkül? Most ugyan épp a tengerszint emelkedésével kell szembenéznie a bolygónknak, de érdekes (vagy legalábbis zavaró) elképzelni, milyen lenne, ha a dolgok más irányba haladnának: a Földön nem lennének tengerek, tavak, de még csak kis pocsolyák sem.
vous - 2015.07.11.
Így nézne ki a Föld víz nélkül

Egy 17. századi teológust vallásos buzgalma hajtott arra, hogy a víz nélküli világ kérdésével foglalkozzon. Thomas Burnet vallásfilozófiai kötetében, a Sacred Theory of the Earthben egy részletes térkép segítségével mutatta meg, milyen lenne a világunk víz nélkül. A rajz szinte sokkoló, a Föld egy almára hasonlít, melynek a széle olyan, mintha egerek rágcsálták volna meg. Burnet ezzel azt akarta bemutatni, hogy Isten eredetileg egy tökéletesen sima bolygót teremtett, de jött egy hatalmas árvíz, ami mindent tönkretett. Szerinte nemcsak hogy 40 napig esett, de ennek következtében a talaj is megrepedezett, így az összes víz a Föld középpontjába szivárgott, így bolygónk felszíne göröngyös lett. – olvasható a Smith Journalen.

Így nézett ki a bolygó, miután nem maradt rajta egy csepp víz sem:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.