Test

10 étel, melyek befolyásolják a fogaitok egészségét

Tudtátok, hogy az, amit esztek – vagy éppen nem esztek – befolyásolhatja a fogaitok állapotát? Fontos, hogy okosan válasszátok meg, milyen ételeket fogyasztotok, mert ezen is múlhat az, hogy csodaszép mosolyotok legyen. De milyen ételek ajánlottak, és miket kell elkerülnötök? Máris mutatjuk!
vous - 2015.07.17.
10 étel, melyek befolyásolják a fogaitok egészségét

5 étel, melyektől csodaszép fogaitok lesznek

Keserű csokoládé

Igen, a csoki az első a listán! Köszönjétek mindezt a kakaóban található CBG-vegyületnek, ami megkeményíti a fogzománcot, így fogaitok jobban ellenállnak a fogszuvasodásnak és kevésbé lesznek érzékenyek.

Csirkemáj

A K2-vitamin-tartalma miatt nagyon jó a fogaknak! Hogy miért? A K2-vitamin segít abban, hogy a kalcium egyenesen a csontokba és a fogakba jusson.

Lazac

Tudtad, hogy a szervezet elegendő D-vitamin nélkül nem tudja megfelelően felszívni a kalciumot? A zsíros halak, mint a lazac a legjobb forrásai ennek a vitaminnak.

Borsó

Valami egészséges nasit kerestek? A borsó magas rosttartalma – akár a fogkefe és a fogselyem – segít megtisztítani a fogatokat.

Fekete és zöld tea

Ezeket a teákat fogyasszátok étkezés után, mert segítenek elpusztítani a baktériumokat, így egészségesebbek lesznek a fogaitok.

5 étel, amit inkább kerüljetek

Sós keksz

Hogy miért? A legtöbb fogszuvasodást nem a cukorkák, hanem a sós kekszek okozzák.

Cukormentes kóla

Az, hogy cukormentes, adhat egyfajta hamis biztonságérzetet, viszont az üdítők nagyon savasak, nem tesznek jót a fogainknak.

Citromos víz

Bár sokan fogyasszák jótékony hatásai miatt, ahogy a cukormentes üdítők, ez is nagyon savas, ami miatt könnyebben roncsolódik a fogzománc.

Sportitalok

Találjátok ki, mennyi idő alatt tűnnek el teljesen a fogakról a sportital „jelei”!  5 nap alatt.

Hal alakú keksz

Na, kiknek a kedvenc ropogtatnivalója ez? Sajnos ezek a krékerek extra módon ragaszkodnak a fogakhoz.

Ajánlott cikkek