Lélek

Tépjétek meg kicsit a pasitokat, megenyhül úgyis

Nagyon sokáig nem tudtam haragudni senkire sem. Jó, persze amúgy is rendkívül békés természet vagyok, de szerintem fél életem leéltem anélkül, hogy tudtam volna, milyen érzés, mikor az agyvizem túlforr.
vous - 2015.07.01.
Tépjétek meg kicsit a pasitokat, megenyhül úgyis

Manapság… nos, hát ma már simán felpattanok, ha úgy van. Inkább kimondom, visítok, párnát püfölök, PET-palackot dobálok (mégis jobb, mint a tányér), vagy szimplán csak megmondom a magamét, és kész. Nektek sem kellene másképpen tennetek.

Ugyanis az érzelmeitek egy nagy-nagy csőrendszerben keringenek, és pici csapocskával szabályozzátok azokat, hogy megengeditek-e, hogy kitörjenek, vagy bent maradnak, és szítják bennetek a feszültséget. Előfordulhat, hogy valami miatt nem engeditek meg, hogy a feszültséget keltő érzések kijöjjenek belőletek, mert az nem szép. Mert a dühös éneteket nem fogják szeretni, mert biztosan jogtalanul haragudtok, mert nem szabad. Ehelyett hallgattok, elfojtjátok a haragotokat, és ezt akár még észrevétlenül is megtehetitek, anélkül hogy tudnátok róla. Ez pedig rendkívül veszélyes.

Az elfojtott érzelmek ugyanis nagyon könnyen szorongáshoz vezethetnek, amiből kényszeres tünetek válhatnak, adott esetben akár pánikbetegségig is fajulhat a dolog. Egyes elméletek szerint pedig a lelki eredetű betegségek könnyedén átcsaphatnak fizikai fájdalomba, súlyosabb testi megbetegedésekbe. Meglepődnétek, milyen sokan küzdenek ezzel a hétköznapokban, és nem véletlenül kaptok a fejetekhez vagy a szívetekhez stresszes időszakban, mert a stressz igenis fájhat.

Az elfojtáshoz elég annyi, hogy a párotok szanaszét hagyja a zoknit, és ti nem szóltok érte, mert nincs hozzá jogotok, és mert úristen, összetörik rólatok a zen imidzs. Pedig érző emberek vagytok, akiket idegesítenek dolgok, akiknek igényeik vannak, véleményük van, és ezt ne fojtsátok el soha! Inkább nyissátok ki a szátokat, és csapkodjátok kicsit az ajtót, ennyit megér a lelki nyugalmatok.

Mert a szorongás nem jó, értem?!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.