Test

Tippek a zsírpárnák ellen

A zsírpárnák elleni harc nem lehetetlen küldetés, és nem kell önsanyargató módszerekre adnunk a fejünket. Néhány egyszerű elv betartása, némi fegyelmezettség és néhány hasznos információ sokat segíthet a fogyásban és az alakformálásban.
vous - 2022.12.19.
Tippek a zsírpárnák ellen

A zsír nem ellenség

A bőröd alatt lévő párnácskáktól nem kell sikítófrászt kapnod, az étrendednek viszont mindenképpen tartalmaznia kell ezt a létfontosságú tápanyagot. Az utolsó öt kiló elvesztésére és a jojó-effektus megelőzésére a legjobb a megfelelő zsírsavak egészséges arányú bevitele. Csempészd be a mindennapjaidba a magvakat és a vörös húsokat! Tested kétféle zsírszövetet tartalmaz: fehéret és barnát. Előbbi „gonosz”, utóbbi viszont ezerrel égeti a kalóriát.

A D-vitamin segít

A Minnesotai Egyetem kutatásai szerint a D-vitamin hiánya a fogyási folyamat lelassulásához vagy megállásához vezethet: ez a vegyület segíti a leptin nevű hormon termelődését, amely telítettségérzés esetén üzen az agynak.

A tejtermékekben és a tengeri halakban bőségesen megtalálod, de ha úgy gondolod, hogy a táplálkozásod nem elég sokszínű, beszélj háziorvosoddal az étrendkiegészítők nyújtotta lehetőségekről!

Légy motivált!

A fogyás elhatározásához és véghezviteléhez megfelelő motiváció és kitartás szükséges. Ez nehezen megy, ha te magad negatívan állsz hozzá, esetleg a környezeted hátráltatni próbál benne. Amennyiben a családod vagy a barátaid nem támogatnak eléggé a túlsúly leadásában, ne velük vitasd meg a tapasztalataidat és a diétás tippeket! Keress inkább olyan diétázó vagy sportoló társaságot, amely vevő a témára! Az interneten is könnyen találhatsz ilyet.

Ne jutalmazd magad kompenzációval!

Megérdemelsz egy kis süteményt az edzés után? Tévedés! Persze, nem mindegy, milyen édességről van szó, hiszen léteznek egészségesen elkészített desszertek is. A cukrászdákban kapható finomságokat azonban felejtsd el a futásból hazafelé jövet, hiszen, ha ilyesmivel tömöd magad, kárba veszhet az igyekezet, és eredmény hiányában még a mozgástól is elmehet a kedved.

Rágd meg alaposan az ételt!

Azok, akik legalább negyvenszer átrágnak egy falatot, 12%-kal kevesebbet esznek, mint a tizenötször rágó társaik. Ennek oka, hogy maga az őrlési folyamat csillapítja az éhséget. A tanulság tehát: ne habzsolj, add meg a módját az evésnek! Ne a televízió előtt töltsd el a vacsorád, hanem ülj asztalhoz!

Válaszd az alacsony zsírtartalmú sütőket!

Nem kell mindenáron lemondanod a sült ételekről, de az olajban tocsogó sülteket kerülni szükséges. Szerezz be egy forrólevegős sütőt, ha teheted. A segítségükkel gyorsan és könnyen elkészítheted el az egészséges ételeid!

Cselezd ki a sóvárgást!

Nem véletlen, hogy a vágyakozás leggyakoribb célpontjai éppen a diétagyilkos fogások: a csokoládé, a sütemény, a pizza és a sült krumpli. Ha naponta négy-öt alkalommal étkezel, és a „bűnözést” egészséges keretek közé szorítod – például beéred egy sor csokoládéval egy egész tábla helyett ebéd utáni desszertnek – nem lesz gondod a fogyással és a súlytartással. Amennyiben viszont teljesen megvonod magadtól a kívánt falatokat, könnyen előfordulhat, hogy farkaséhséggel kell számolnod.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.