Egyéb kategória

Szeretnéd kipróbálni, mit tudsz, de azért biztosra mennél?

Amennyiben az ország, ahol élsz, törvényileg lehetővé teszi azt, hogy megpróbálj kendert termeszteni, akkor mindenképpen érdemes tenni egy próbát. Ugyanakkor sajnos nagyon sokan elrettennek ettől, amint elkezdenek utánaolvasni a teendőknek.
vous - 2023.08.31.
Szeretnéd kipróbálni, mit tudsz, de azért biztosra mennél?

Igen, tagadhatatlan, hogy a kender az egyik legérzékenyebb és legigényesebb növény, ami minden egyes felelőtlen mozdulatot és nem szakavatott kezelést megtorol. Ám nem szeretnénk teljesen a kedvedet szegni, így a jó hír, hogy van azért olyan kenderfajta, ami messze nem rendelkezik egy sztárallűrrel!

Válassz automatizált magokat!

A Growisland kínálatában kapható automata magok jelenthetik a megoldást arra, hogy minél jobban csökkentsd a lehetséges kudarcélmény esélyét. Ezek a speciális magok ugyanis olyan fajták, amelyek a legszélsőségesebb körülmények között is ugyanúgy fejlődnek és hozzák a virágokat.

Eredetileg Szibériában, Oroszországban és Kazahsztánban volt fellelhető ez a fajta, ahol a kevés fény ellenére is 3-5 héten belül virágzási fázisba jutott a kender. 

A zord körülményeket is elviselő kenderfajta lett aztán a mentőöve a kezdő vagy épp csak kicsit kényelmesebb termesztőknek, hiszen hasonlóan viselkednek az automatizált magok akár Ausztriában, akár idehaza neveled őket!

Természetesen a különféle ízvilágokat itt is érdemes keresni, hiszen számtalan alfaja létezik ezeknek a magoknak!

A körülmények rendkívül fontosak!

Ha nem szeretnél azzal bajlódni, hogy a nap minden egyes percében gondoskodni kelljen az ideális hőmérsékletről, páratartalomról, levegőzésről és napfényről, akkor mindenképpen fogadd meg a fentebb elhangzott tanácsunkat.

Az automata magok ugyanis hatalmas terhet vesznek le a válladról azáltal, hogy gyakorlatilag bármilyen körülmény között képesek növekedni és virágot hozni. A hozam pedig a leglényegesebb, persze az ízvilágon kívül.

Szerencsére a Growisland webshopjában számos fajta kapható az automata magokból, így bátran kifejezheted az igényeidet is az ízvilágot illetően!

Azért a tudás nem fog megártani!

Mindezek ellenére azért azt tanácsoljuk, hogy próbálj meg minél több tudást magadra szedni a kendertermesztést illetően, mert könnyen lehet, hogy az automatizált magok meghozzák majd a kedved. Ha ugyanis tudod, hogy mi miért történik, melyik szakaszban mire kell odafigyelni, akkor a fent említett webshop termékeivel és a blogjában felhalmozott tudásával felvértezve jó esélyekkel indulsz azért, hogy sikeres kendertermesztő légy!

Fontos még megjegyezni, hogy amennyiben beltéri termesztésre készülsz, úgy azért szükséged lesz némi mesterséges fényre, így mindenképpen tanácsos ezen a vonalon olvasgatni egy keveset.

Persze ne akarj egyszerre túl nagy akadályt megugrani, kezdj kis lépésekben, és meglátod, a sikerélmény nem marad el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!