Otthon

Érzéki málnaleves – Ettől olyan hangulatba kerültök, hogy belétek szeretnek

Első randira készültök? Na, ezzel a levessel a legkeményebb fickóból is mézes-mázas herceget varázsolhattok magatoknak. Fogjatok herceget fűszeres málnalevessel! Ja, ne neki adjátok. Egyétek meg ti, és kerüljetek csábító hangulatba.

vous - 2015.06.21.
Érzéki málnaleves – Ettől olyan hangulatba kerültök, hogy belétek szeretnek

Hozzávalók:

  • 40 dkg málna
  • méz ízlés szerint
  • 1 dl kókusztej
  • kardamom
  • vaníliarúd kikapart magjai vagy vaníliakivonat
  • lime frissen facsart leve
  • 1 dl rozé- vagy fehérbor
  • szeletelt mandula pirítva

Forrás:
vous

Vastag aljú lábasban a mézet a fehérborral és a kardamommal közepes lángon karamellizáljátok, közben mossátok át a málnát, és nézzétek meg, nem bújtak-e meg bogárkák a málnaszemek belsejében! Amikor elkezd sötétedni a méz, vegyétek le a tűzről, és rakjátok bele a vaníliarúd kikapart magjait a málnával együtt. Öntsétek fel a kókusztejjel, és turmixoljátok össze. Vízzel hígítsátok a nektek tetsző állagúra – maradjon krémes. A málnalevest át is szűrhetitek, ha zavarnak a magok. Néhány csepp lime-lé kellemesen pikánssá teszi. Hűtsétek be a levest. A szeletelt mandulát kis lángon pirítsátok meg, majd tálalásnál szórjátok a levesre.

Forrás:
vous
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.