Világ

Milyen felfedeznivalókat rejt Bélapátfalva és környéke?

Bélapátfalva egy bájos kis falu Magyarország északkeleti részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A falu festői vidéken fekszik, dombok és erdők veszik körül. Bélapátfalva történelmi építészetéről, köztük gyönyörű barokk stílusú templomáról ismert. Gazdag kulturális örökséggel is rendelkezik, számos hagyományos mesterséggel és helyi fesztivállal egész évben.
vous - 2023.05.17.
Milyen felfedeznivalókat rejt Bélapátfalva és környéke?

Kis mérete ellenére a falu élénk közösséggel rendelkezik, és békés, autentikus vidéki magyar élményt nyújt látogatóinak. Akár a történelem, akár a kultúra, akár csak a természet élvezete érdekel, Bélapátfalvát mindenképp érdemes felfedezni.

Hegyre néző kilátás és maximális kényelem

Mivel a környék bővelkedik látnivalókban és programlehetőségekben, ezért mindenképpen érdemes többnaposra tervezni a kirándulást. Különleges helyszínhez exkluzív szálláshely illik! Ha szívesen csodálnád a Bélkő-hegyet az ágyból vagy reggeli közben, akkor a hamisíthatatlan hegyvidéki hangulatot árasztó WoodLand Luxury vendégházban foglalj szállást.

A vendégház kívül-belül gyönyörű, és minden apró részleten érződik az odafigyelés és törődés. A ház ablakaiból elénk tárul a Bélkő-hegy, amely drámaian magasodik a szépséges táj fölé. A környéken számos kikapcsolódási és programlehetőség közül választhatunk.

Ha elfáradtál a kirándulásban, akkor a stílusos WoodLand Luxury vendégházban teljes kényelemben pihenhetsz.

A természet szerelmeseinek

Kihagyhatatlan a Bélkő tanösvény, mely 4 km hosszú és bővelkedik különleges növény- és állatfajokban. Ha kedveled a tóparti sétákat és az erdei friss levegőt, akkor bizonyára elnyeri tetszésedet a Lak-völgyi tó vadregényes világa. Minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A tó Magyarország legmagasabban fekvő tava, nem mellesleg gyönyörű panorámával. Ha szeretsz úszni, horgászni, tóparton kerékpározni, akkor vétek lenne kihagyni. A csend és a friss levegő garantált.

Templomok nyomában

Ha kíváncsi vagy hazánk egyik unikumára, akkor nem is járhatnál jobb helyen. A Bélkő lábánál áll hazánk egyetlen épségben megmaradt, román stílusú temploma, a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság. A túrázást összekötheted a Gilitka-kápolna megtekintésével is, melyet az Országos Kéktúra útvonalán találsz a Gilitka völgyben.

A környék szépségei

Nincs messze a Szalajka-völgy a csodálatos Fátyol-vízeséssel, valamint a Kalanderdő is szuper aktív kikapcsolódást nyújt. Azok, akik 40.000 évet visszarepülnének, az időben azoknak mindenképpen el kell látogatni az Ősemberbarlangnak becézett Istállóskői-barlangba. A Szalajka-völgy bejáratához közel találjuk a Milleniumi tanösvényt, mely 2 km hosszú, a kellemes séta közben számos hasznos információval gazdagodhatunk. Majd a kilátóhoz elérve megcsodálhatjuk tiszta időben akár a Magas Tátrát és gyönyörködhetünk a páratlan panorámában.

Bélapátfalva és környéke számos érdekes, szépséges látnivalót tartogat, a felfedezésük csodás emlék marad, amit még élvezetesebbé varázsol, ha a WoodLand Luxury vendégházban foglalunk szállást.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.