Világ

Milyen felfedeznivalókat rejt Bélapátfalva és környéke?

Bélapátfalva egy bájos kis falu Magyarország északkeleti részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A falu festői vidéken fekszik, dombok és erdők veszik körül. Bélapátfalva történelmi építészetéről, köztük gyönyörű barokk stílusú templomáról ismert. Gazdag kulturális örökséggel is rendelkezik, számos hagyományos mesterséggel és helyi fesztivállal egész évben.
vous - 2023.05.17.
Milyen felfedeznivalókat rejt Bélapátfalva és környéke?

Kis mérete ellenére a falu élénk közösséggel rendelkezik, és békés, autentikus vidéki magyar élményt nyújt látogatóinak. Akár a történelem, akár a kultúra, akár csak a természet élvezete érdekel, Bélapátfalvát mindenképp érdemes felfedezni.

Hegyre néző kilátás és maximális kényelem

Mivel a környék bővelkedik látnivalókban és programlehetőségekben, ezért mindenképpen érdemes többnaposra tervezni a kirándulást. Különleges helyszínhez exkluzív szálláshely illik! Ha szívesen csodálnád a Bélkő-hegyet az ágyból vagy reggeli közben, akkor a hamisíthatatlan hegyvidéki hangulatot árasztó WoodLand Luxury vendégházban foglalj szállást.

A vendégház kívül-belül gyönyörű, és minden apró részleten érződik az odafigyelés és törődés. A ház ablakaiból elénk tárul a Bélkő-hegy, amely drámaian magasodik a szépséges táj fölé. A környéken számos kikapcsolódási és programlehetőség közül választhatunk.

Ha elfáradtál a kirándulásban, akkor a stílusos WoodLand Luxury vendégházban teljes kényelemben pihenhetsz.

A természet szerelmeseinek

Kihagyhatatlan a Bélkő tanösvény, mely 4 km hosszú és bővelkedik különleges növény- és állatfajokban. Ha kedveled a tóparti sétákat és az erdei friss levegőt, akkor bizonyára elnyeri tetszésedet a Lak-völgyi tó vadregényes világa. Minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A tó Magyarország legmagasabban fekvő tava, nem mellesleg gyönyörű panorámával. Ha szeretsz úszni, horgászni, tóparton kerékpározni, akkor vétek lenne kihagyni. A csend és a friss levegő garantált.

Templomok nyomában

Ha kíváncsi vagy hazánk egyik unikumára, akkor nem is járhatnál jobb helyen. A Bélkő lábánál áll hazánk egyetlen épségben megmaradt, román stílusú temploma, a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság. A túrázást összekötheted a Gilitka-kápolna megtekintésével is, melyet az Országos Kéktúra útvonalán találsz a Gilitka völgyben.

A környék szépségei

Nincs messze a Szalajka-völgy a csodálatos Fátyol-vízeséssel, valamint a Kalanderdő is szuper aktív kikapcsolódást nyújt. Azok, akik 40.000 évet visszarepülnének, az időben azoknak mindenképpen el kell látogatni az Ősemberbarlangnak becézett Istállóskői-barlangba. A Szalajka-völgy bejáratához közel találjuk a Milleniumi tanösvényt, mely 2 km hosszú, a kellemes séta közben számos hasznos információval gazdagodhatunk. Majd a kilátóhoz elérve megcsodálhatjuk tiszta időben akár a Magas Tátrát és gyönyörködhetünk a páratlan panorámában.

Bélapátfalva és környéke számos érdekes, szépséges látnivalót tartogat, a felfedezésük csodás emlék marad, amit még élvezetesebbé varázsol, ha a WoodLand Luxury vendégházban foglalunk szállást.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.