Trend

Miért lényeges, hogy vízálló cipőt hordjunk az esős időszakokban?

A hideg tél és a vele járó esős, havas, csapadékos időszak, valamint az erős szél mind megviselheti szervezetünket és kedélyállapotunkat egyaránt. A csúszós, latyakos utak csak még jobban fokozzák komfortérzetünk hiányát.
vous - 2023.03.16.
Miért lényeges, hogy vízálló cipőt hordjunk az esős időszakokban?

A cipőnkbe beszivárgó víz nemcsak kényelmünket zavarja meg, hanem veszélyezteti egészségünket, ahogyan a nem elég vastag cipőben kihűlt lábak is. Ebben az évszakban tehát még nagyobb jelentőséggel bír lábaink védelme.

Készüljünk fel az esőre!

A VIBA cipő webáruház vízálló cipő kínálatában többféle lábbeli kapható, mindenki megtalálhatja a stílusához és ruhatárához legtökéletesebben illő darabot. Közép- vagy felsőkategóriás, illetve prémium termékeket vásárolhatunk kitűnő ár-érték arányban. 

Ősszel is nagyon előnyös a vízhatlan cipők viselése, hiszen ebben az évszakban is rengeteg eső hullhat, ráadásul sok esetben nagyon hirtelen változik meg az időjárás. Ebben az évszakban sem szeretnénk felfázni, mivel a számtalan kellemetlenség mellett kínzó fájdalommal is járhat a megromlott egészségi állapot. 

A gyalog vagy tömegközlekedési eszközökkel közlekedők még inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, így esetükben fokozottan javasolt a vízálló modellek viselése a csapadékos időszakokban. 

Mitől lesz tökéletesen vízhatlan egy cipő?

A gyártók speciális, korszerű technológiákat alkalmaznak annak érdekében, hogy a vevők maximálisan elégedettek legyenek a megvásárolt lábbelik vízhatlanságát illetően. Alapvető elvárás, hogy ellenálljanak a szélsőséges időjárási viszonyoknak. 

A gyártás során keletkezett vízlepergető réteg azonban egy idő után lekopik a cipőről, így időről-időre szükség van az újbóli impregnálásra. Ezt elegendő évente kétszer elvégezni a megfelelő készítményekkel. 

Olvassuk el a lábbelink használati utasítását, és ott megtaláljuk azokat az információkat, amelyek alapján ki tudjuk választani az eljáráshoz alkalmas terméket. A lényeg, hogy mindig tökéletesen megtisztított és megszárított cipőre vigyük fel az impregnáló anyagot. Tegyük ezt egyenletesen és két rétegben. 

Pocsolyába léptem…

A kisgyerekek bizony sokszor belelépnek abba a bizonyos pocsolyába. És a következőbe is. Majd az azután következőbe. Valamilyen különös módon vonzódnak a vízhez, a sárhoz, a latyakhoz, és nem bírják ki, hogy ne ugorjanak bele. 

Ez önmagában nem is lenne baj, ha ilyenkor nem ázna át a kis cipőcskéjük, megnedvesítve zoknijukat, a lábacskáikat és hidegérzetet, esetleg egy komolyabb meghűlést is okozhatnak. Ha nem sietünk haza gyorsan ledobni az átázott ruhadarabokat, akkor ez akár ide is vezethet. Ez pedig nem mindig megoldható olyan gyorsan, ahogy az szükségszerű lenne.

A gyerekeknél tehát még inkább praktikus, funkcionális és egészségvédő szerep jut a vízálló lábbeliknek. Érdemes felkészülni előre a rossz időre. Ma már nemcsak gyakorlatias célokat szolgál a vízhatlan cipő vagy csizma, hanem külseje is követi a divatot, így igazán mutatós darabokat vásárolhatunk. 

Ajánlott cikkek