Trend

Gyémánt ékszer jó áron – A mesterséges gyémánttól még a szavad is eláll

Gyémánt ékszer majdnem féláron? A tökéletes, színtiszta mesterséges gyémántoknak köszönhetően igazi drágakövet kaphatsz az eddig megszokott ár nagyjából feléért. Ugyanaz a fény, ugyanaz a csillogás, ugyanazok a fizikai tulajdonságok, mégis alacsonyabb ár? Hogyan lehetséges ez? Végül tényleg igazi gyémántot kapok? Érthető, hogy ezek a kérdések felmerülnek, hiszed senki sem szeretne hamis köveket vásárolni, kapni vagy ajándékozni, miközben úgy tudja, hogy igazi gyémánt ragyog ékszerén. A mesterséges briliáns igazi gyémánt, így a belőle készült gyémánt ékszer is pontosan ugyanolyan, mint amit bányászott kővel díszítettek.
vous - 2023.03.30.
Gyémánt ékszer jó áron – A mesterséges gyémánttól még a szavad is eláll

Hogyan kerülhet szinte fele annyiba egy igazi gyémánt ékszer?

“A gyémánt a szénatomok megfelelő rendeződésének következménye. A szépséget, keménységet és az igazi értéket a gyémántrács szerkezet adja, az árat viszont a hozzájutás módja, a benne lévő hibák megléte vagy nem léte, valamint főleg a piac uralkodói szabják meg. Ha innen nézzük, akkor a laboratóriumban növesztett, mesterséges gyémánt és a természetből kinyert drágakő között semmilyen eltérés nincs. Legfeljebb annyi, hogy míg a természetben esetleges, hogy milyen zárványokkal, milyen mértékű hibákkal bukkan elő a keresett kristály, addig a mesterségesen növesztett köveknél ez szinte teljes mértékben szabályozható. Ráadásul a laborgyémánt színe is választás kérdése, míg a természetben nem igazán válogathatunk, milyet szeretnénk bányászni.” – kezd a természetes és a mesterséges gyémánt közti különbségek ismertetésébe Becsei Balázs etikus gyémánt szakértő, a Becsei Ékszer tulajdonosa. 

“A tulajdonságok, minőség és valódiság szempontjából nincs eltérés egy mesterséges és egy természet alkotta gyémánt között, Ezzel szemben minden másban szinte ordító különbségeket találunk.” – magyarázza Becsei, miközben megmutatja nekünk, hogy még hagyományos ékszerész eszközök használatával is lehetetlen felfedezni a különbséget a kétfajta gyémánt között.

A bányászat hatalmas terhet ró bolygónkra, sok helyen a munka etikátlan, embert és természetet egyaránt kizsákmányoló módon zajlik, sok nyomorúságot szülve. A laboratóriumi növesztés ezzel szemben sokkal kisebb hely- és energiaigényű, nem károsítja a környezetet és a dolgozók kihasználása sem merül fel. A növesztés nem privilégium, miközben a bányászat és a kereskedelem csupán néhány kézben összpontosuló kiváltság. A pár hét alatt elkészülő mesterséges gyémántok árába nem kalkulálják be azokat a tényezőket, amik a bányászott darabok esetében nem csak a természeten, de a pénztárcánkon is megbosszulják magukat. Ez adja azt a nagyjából 40%-os árkülönbséget, ami érthető kételkedésre készteti a gyémánt ékszer után vágyókat.

Az egyedi gyémánt ékszer most számodra is elérhető

Az ékszer készítés a hivatásom, így természetes, hogy az elsők között tettem elérhetővé az egyedi ékszer készítést etikus gyémánttal is szolgáltatásaim között. A mesterséges gyémánt a közelmúltban szivárgott be az ékszerpiacra és az utóbbi évben kezdett Magyarországon is teret nyerni. Mivel az etikus, fenntartható és megfizethető gyémánt koncepciója igazán komoly áttörés az ékszerpiacon, ezért nem maradhatott ki nálam sem.” – mondta Becsei.

Ahogy fentebb olvashattad, a mesterséges gyémánt ékszerek ára alacsonyabb, ezért, ha a természet alkotta darabok ára meghaladná lehetőségeidet, egy etikus kővel díszített gyémánt ékszer beleférhet. Mindemellett úgy juthatsz hozzá, hogy a Te igényeidre szabjuk. Te magad álmodhatod meg, milyen legyen az alap, amibe aztán egy ragyogó etikus kristály kerül, így számodra is megvalósítható az igazán személyes, különleges és valódi luxust jelentő gyémánt ékszer.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!