Egyéb kategória

Lángos, zsíros kenyér, hambi: melyik a kedvenc strandkaja 2015-ben?

Vízpart, fürdőruci, egy kis hasas, kergetőzés, ugrálás a stégről. Naná, hogy egy idő után megéheztek. Minden sarkon akad valami finom, csak bírjatok dönteni. Melyik a kedvenc strandkajátok?
vous - 2015.06.30.
Lángos, zsíros kenyér, hambi: melyik a kedvenc strandkaja 2015-ben?

Lángos

Tipikus kaja, ami strandon és piacon esik a legjobban. Óriási, de valahogyan legyömöszölitek, s annak is van egy jó kis hangulata, hogy ketten csipkeditek elfogyásig. Mifelénk, Felvidéken nem a tejfölös verzió az elterjedt, hanem a sajtos-kecsapos. Általánosban mindenki azért állt sorban a büfében. Higgyétek el, az is isteni. A fotón a klasszikus sajtos, tejfölös verziót látjátok.

Palacsinta

Nem mintha otthon nem juthatnátok hozzá, de vitathatatlanul ez a stranddesszertek koronázatlan királya. Mindegy, hogy túrós, pudingos, kakaós vagy lekváros; anélkül nem strandolás a strandolás, hogy ne édesítenétek meg vele az ottléteteket.

Hekk és koviubi

Nagy kedvencem, mert akárhogy kísérletezem az otthoni halreceptekkel, egyik sem olyan, mint a balatoni, frissen kisütött hekk kenyérrel és savanyúsággal. Ha valamelyikőtök mégis tudja a titkát, dobjon már meg vele!

Fagyi és jégkrém

A baráti körömben fagyi nélkül elképzelhetetlen a strandolás, bár én nem vagyok oda érte, szerintem a világ legértelmetlenebb édessége: hideg és vizes. A legtöbbetek mégis megőrül érte, úgyhogy nyugalom, a jeges finomság az idei strandon sem lesz hiánycikk.

Hambi és hot dog

Nem annyira menő egyik sem, de azért jelen vannak. Amerikából kerültek be, de még mindig nem olyan erősek, mint a lángos meg a palacsinta. Nálam legalábbis biztosan nem, akkor már inkább házilag csinálok egyet.

Zsíros kenyér hagymával, sóval

Ez az, ami nem mindig van a strandokon, de nálam igen. Ennél finomabb nincsen, és egész évben nem nagyon eszek, de egy sütögetős strandoláshoz mindig becsomagolom. Igazi, eredeti, magyar finomság, egyszerűen levesz a lábamról.

Ti mit esztek, ha strandoltok?

Ajánlott cikkek