Ha hirtelen éhesek leszünk, és fogalmunk sincs, mit szeretnénk enni, akkor általában a gyorséttermi kajákra tesszük le a voksunkat. Meg úgy általában is. Tuti ti is voltatok már olyan helyen, ahol félig átsütve is lehet kérni a hamburgert. Én alapvetően sem vagyok oda a félig nyers cuccokért, és most úgy néz ki, jól is teszem, hogy megmaradok a jól átsütött verziónál.
Egy híres amerikai étteremlánccal, a Byronnal esett meg a napokban ugyanis, hogy a megvásárolt darált húsban listeria innocua nevezetű baktériumot találtak. Ezért a szakértők különböző vizsgálatokat végeztek, aminek a végeredménye szerint ez a baktérium még nem okoz betegséget, de figyelmeztettek mindenkit, hogy ennek ellenére más baktériumokat is találhatunk a darált húsban. Például az E.coli-t, ami miatt már akár ételmérgezést is kaphatunk.
Mostanában egyre inkább kezd trenddé válni a félig átsütött hamburgerhús, aminek fogyasztása egészségügyi problémákhoz vezethet. Hiszen ezek a nem megfelelően hőkezelt húsok olyan baktériumokat tartalmazhatnak, mint a szalmonella, a listeria, a campylobacter és az E.coli O157, ami a legveszélyesebb az összes közül. A baktériumok miatt hasmenést is kaphatunk, illet veseproblémákkal és agykárosodással is számolhatunk. A legbiztonságosabb az, ha megfelelő hőmérsékleten és megfelelő ideig sütjük a húst, így elkerülhetjük a fertőzéseket.