Egyéb kategória

Súlyosan megbetegíthet titeket a hamburgerhús

Tegye fel a kezét az, aki nem szereti a hamburgert! Senki? Na, igen, a hamburgert csak imádni lehet. Sokan kedvelik félig átsütve fogyasztani a benne lévő húspogácsát, de ez akár végzetes is lehet.
vous - 2016.01.06.
Súlyosan megbetegíthet titeket a hamburgerhús

Ha hirtelen éhesek leszünk, és fogalmunk sincs, mit szeretnénk enni, akkor általában a gyorséttermi kajákra tesszük le a voksunkat. Meg úgy általában is. Tuti ti is voltatok már olyan helyen, ahol félig átsütve is lehet kérni a hamburgert. Én alapvetően sem vagyok oda a félig nyers cuccokért, és most úgy néz ki, jól is teszem, hogy megmaradok a jól átsütött verziónál.

Forrás:
giphy.com

Egy híres amerikai étteremlánccal, a Byronnal esett meg a napokban ugyanis, hogy a megvásárolt darált húsban listeria innocua nevezetű baktériumot találtak. Ezért a szakértők különböző vizsgálatokat végeztek, aminek a végeredménye szerint ez a baktérium még nem okoz betegséget, de figyelmeztettek mindenkit, hogy ennek ellenére más baktériumokat is találhatunk a darált húsban. Például az E.coli-t, ami miatt már akár ételmérgezést is kaphatunk.

Mostanában egyre inkább kezd trenddé válni a félig átsütött hamburgerhús, aminek fogyasztása egészségügyi problémákhoz vezethet. Hiszen ezek a nem megfelelően hőkezelt húsok olyan baktériumokat tartalmazhatnak, mint a szalmonella, a listeria, a campylobacter és az E.coli O157, ami a legveszélyesebb az összes közül. A baktériumok miatt hasmenést is kaphatunk, illet veseproblémákkal és agykárosodással is számolhatunk. A legbiztonságosabb az, ha megfelelő hőmérsékleten és megfelelő ideig sütjük a húst, így elkerülhetjük a fertőzéseket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.