Egyéb kategória

Mennyire fontos egy csúcskategóriás okostelefonnál a szoftverfrissítés?

A mai csúcskategóriás okostelefonok már olyan szintre fejlődtek, hogy szinte mindenre lehet őket használni. Sokszor mondjuk, hogy egy kész mini számítógép lapul a zsebünkben, de ezek a készülékek már rég túltesznek ezen a megközelítésen is. De ahogy egy asztali gép vagy egy laptop esetén, úgy az okostelefonoknál is igen fontos a szoftverfrissítés, mely ma már sokkal több lehetőséget hoz magával, mint korábban.
vous - 2023.09.15.
Mennyire fontos egy csúcskategóriás okostelefonnál a szoftverfrissítés?

Végy egy csúcskategóriás okostelefont!

Ha így gondolkodunk, akkor nem tudunk mellényúlni. Megvásároljuk a piac egyik legjobb készülékét, és máris évekre be vagyunk biztosítva, hogy a lehető legjobb eszköz van a kezünkben? Ez részben igaz lehet, de amennyire fejlődik ez az iparág, és amilyen sűrűn érkeznek a telefonokra az újabb és újabb frissítések, ez önmagában kevés. Még jó, hogy például a Samsung Galaxy S23 Ultra a CoolMobile.hu-tól 4+1 évig kapja a frissítéseket a gyártótól.

Ha megnézzük, hogy mit tud egy ilyen csúcskészülék, akkor nem nehéz belátni, hogy ez bizony az abszolút topot jelenti az okostelefonok piacán. Ráadásul épp az S23 Ultra az egyik, ha nem a legsokoldalúbb közülük. Már csak azzal is, hogy beépített érintőtollal, azaz S Pennel rendelkezik. De gondoljunk csak a nagyszerű kijelzőjére, amit Gorilla Glass Victus 2 véd, vagy a 4 nanométeres technológiával készült Snapdragon 8 Gen 2 processzorára, mely akár 3,36 GHz-es sebességre is képes. Nem beszélve a nagyszerű kamerás képességeiről, mely egyértelműen az egyik, ha nem a legjobb, ami jelenleg a piacon kapható!

A frissítések hiánya sebezhetővé teszi a legjobb készülékeket is!

Ma már számos olyan frissítés érkezik automatikusan a telefonunkra, melyek arra hivatottak, hogy betömjék a biztonsági réseket. Ezekre azért van szükség, hogy ne vehessék át az uralmat a készülékünk felett, hogy ne jussanak hozzá az adatainkhoz, jelszavainkhoz, extrém esetben akár a bankszámlánkhoz is. Épp ezért nem mindegy, hogy egy okostelefon mennyi ideig kapja ezeket a biztonsági réseket megszüntető frissítéseket.

A rendszerfrissítés javíthatja a telefonunk teljesítményét!

Kétféleképpen is befolyásolhatja a készülékünket egy ilyen frissítés. Egyrészt javíthat egy olyan hibát, mely által az addigi teljesítményproblémánk megszűnhet. Másrészt akár tovább is fejlesztheti a telefonunk rendszerét, mely által optimalizálhatja a felhasználói élményt.

Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy egyes alkalmazások rosszul reagálnak egy Android frissítésre. Ez esetben egy kis türelemmel kell lennünk, mert vélhetően hamar kapni fogunk egy olyan kiegészítést, ami megoldja az ilyen jellegű problémákat.

A Samsung júniusi frissítése letiltotta a 8K videórögzítést

A nagy bitsebességben történő 8K videórögzítés tiltása feltehetően egy felismert, de még nem javított hiba miatt lett bevezetve. Ugyanis több felhasználó is beszámolt arról, hogy ez a rögzítési mód néha akadozott, a videók szaggatottnak tűnnek.

Akár ilyen esetek orvoslására vagy egyes funkciók átmeneti kikapcsolására is alkalmas egy-egy frissítés.

Ajánlott cikkek