Test

Kényeztesd arcbőrödet, rendszeresen használj peelingeket!

A drogériák polcain rengetegféle arc- és testápoló terméket találni, amelyek között kiemelt helyet foglalnak el a színes, illatos, esetenként csilivili bőrradírok, azonban egyre nagyobb figyelem jut a különféle hámlasztóknak is.
vous - 2023.01.17.
Kényeztesd arcbőrödet, rendszeresen használj peelingeket!

Az arcunk szembetűnő testrész, ezért mi nők – de az utóbbi években már a férfiak is szép számban – igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy vonzó legyen magunk és mások számára. A bőrápolás ezt a célt is szolgálja. Az arcunk árulkodik az egészségünkről is, így kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon. 

Az arc szépsége

A szépség belülről fakad, vagyis a táplálkozásunk meghatározó az arcbőrünk egészsége szempontjából is, de külsőleg is sokat tehetünk érte. Bőrünk folyamatosan megújul, felső rétege leválik és újratermelődik. Ezt a folyamatot segíthetjük a MediNatural természetes összetevőket tartalmazó hámlasztói, pakolásai segítségével, illetve a természetes alapanyagokból mi magunk is keverhetünk a bőrt üdévé, simává varázsoló bőrradírokat. 

Fontos, hogy mindig a bőrtípusnak megfelelő készítményeket használjunk, ugyanis az arcbőr rendkívül kényes, és a rosszul megválasztott hatóanyagok problémákat okozhatnak. Annak érdekében, hogy a reagensek könnyebben felszívódjanak, el kell távolítani az elhalt hámsejteket. Erre szolgál a bőrradírozás vagy a hámlasztás.

Miért fontos a bőrradír használata?

Bár a bőr természetes módon, 28 naponta magától regenerálódik, segíthetjük ezt a folyamatot a vérkeringést serkentő készítmények használatával. Az elhalt hámsejtek eltávolításához, vagyis a peelinghez ma már többféle terméket is választhatunk, a mechanikai bőrradírok mellett kémiai és biológiai hámlasztókat is bevethetünk.

Bőrradírt magunk is készíthetünk egyszerű hozzávalókból, szemcsés anyagok, cukor, só vagy zabpehely és valamilyen természetes olaj összekeverésével. Arcra mindig kisebb szemcséjű bőrradírt használj, a nagyobbakat hagyd meg a testre. Finom, körkörös mozdulatokkal érdemes a bőrt megdörzsölni normál és problémás bőr esetén hetente, érzékeny bőr esetén maximum havonta egyszer, de erre inkább más típusú peeling ajánlott. 

A hámlasztók hatása

A gyengéd kémiai hámlasztók savak  – AHA, BHA, PHA – segítségével távolítják el az elhalt hámsejteket. Ezeket a bőrre kell felvinni és a hatóidő lejárta után vízzel leöblíteni. Az enyhébb formulák otthoni használatra készülnek, biztonságosak, míg erősebb hámlasztást kozmetikai szalonban kérhetünk. Alkalmazásukkal a bőr fényérzékennyé válik, ezért még az enyhe koncentrációjúakat is este érdemes felvinni, és reggel mindenképp fényvédő krémet használni. A kozmetikai kezeléseket lehetőleg télre időzítsük.  

A biológiai peelingek fehérjebontó enzimeket tartalmaznak, mélyebben hatnak, a pórusokba is behatolnak, ezáltal oldják a faggyút és a szennyeződéseket is. 

A peelingek nem helyettesítik az arclemosókat, így a művelet előtt minden esetben távolítsd el a sminket és a szennyeződéseket. A bőrradírok, hámlasztók használata fiatalos, üde arcbőrt eredményez.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!