Egyéb kategória

Ideges vagy? Elő a festékekkel!

Nehéz napotok van? Felidegesített benneteket a főnök, összevesztetek valakivel? Kapjátok elő a vízfestéket, egy sima lapot, és fessétek ki magadból! Nyugi, nem kell hozzá Picassónak lenni.
vous - 2015.06.26.
Ideges vagy? Elő a festékekkel!

A művészeti terápiák mindig is hatékonyan oldották az emberekben a feszültséget, alapuljanak akár zenén, akár mozgásformán, színészkedésen vagy festésen. Mindegyik nagyon jó és igazán sokat ad, nem csak feszültségoldás szempontjából; persze teljesen változó, hogy kinek melyik jön be.

Csak bátran!

Ha van egy sima lapotok (és jó, ha minél nagyobb a felület), akkor az első dolgotok, hogy alaposan bevizezzétek. Ezután pedig az ecsettel, bő vízhasználattal, vegyetek fel valamilyen nektek tetsző színt, és csíkozzatok, pöttyözzetek a lapon, ahogy jólesik nektek. Variáljátok a színeket bátran, és indítsatok el valamilyen relaxáló zenét is közben!

Miért jó?
  • Mert a látvány páratlan. A szertefutó színek mozgása és egymással való reakciója egyszerűen előhívja az emberből a rácsodálkozó gyermeket
  • Mert annyira belefeledkezünk a munkába és az ámuldozásba, hogy észrevétlenül oldódni kezd a feszültség

Elő a kezekkel!

Van még egy rituálé, amit megcsinálhattok. Ehhez olajfestékre lesz szükségetek, nagy felületű papírra, és jól jöhet itt is a zene. Ecset nem kell, de a kezeteket ne féljetek bepiszkítani. A feladat ugyanis az, hogy jó tocsogósra kenjétek festékkel a tenyereteket, és azzal maszatoljátok össze a papírt, ahogy tetszik: simogatással, ujjmozdulatokkal, csíkozással, de szivacsot is használhattok hozzá.

Miért jó?
  • Mert kiadhatjátok magatokból a dühötöket. Csapkodhattok, kaparhattok, vadul mozgathatjátok a kezeteket
  • Mindezt foghatjátok arra, hogy művészkedtek

Ha kipróbáltátok, meséljetek ám!
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.