Egyéb kategória

Ideges vagy? Elő a festékekkel!

Nehéz napotok van? Felidegesített benneteket a főnök, összevesztetek valakivel? Kapjátok elő a vízfestéket, egy sima lapot, és fessétek ki magadból! Nyugi, nem kell hozzá Picassónak lenni.
vous - 2015.06.26.
Ideges vagy? Elő a festékekkel!

A művészeti terápiák mindig is hatékonyan oldották az emberekben a feszültséget, alapuljanak akár zenén, akár mozgásformán, színészkedésen vagy festésen. Mindegyik nagyon jó és igazán sokat ad, nem csak feszültségoldás szempontjából; persze teljesen változó, hogy kinek melyik jön be.

Csak bátran!

Ha van egy sima lapotok (és jó, ha minél nagyobb a felület), akkor az első dolgotok, hogy alaposan bevizezzétek. Ezután pedig az ecsettel, bő vízhasználattal, vegyetek fel valamilyen nektek tetsző színt, és csíkozzatok, pöttyözzetek a lapon, ahogy jólesik nektek. Variáljátok a színeket bátran, és indítsatok el valamilyen relaxáló zenét is közben!

Miért jó?
  • Mert a látvány páratlan. A szertefutó színek mozgása és egymással való reakciója egyszerűen előhívja az emberből a rácsodálkozó gyermeket
  • Mert annyira belefeledkezünk a munkába és az ámuldozásba, hogy észrevétlenül oldódni kezd a feszültség

Elő a kezekkel!

Van még egy rituálé, amit megcsinálhattok. Ehhez olajfestékre lesz szükségetek, nagy felületű papírra, és jól jöhet itt is a zene. Ecset nem kell, de a kezeteket ne féljetek bepiszkítani. A feladat ugyanis az, hogy jó tocsogósra kenjétek festékkel a tenyereteket, és azzal maszatoljátok össze a papírt, ahogy tetszik: simogatással, ujjmozdulatokkal, csíkozással, de szivacsot is használhattok hozzá.

Miért jó?
  • Mert kiadhatjátok magatokból a dühötöket. Csapkodhattok, kaparhattok, vadul mozgathatjátok a kezeteket
  • Mindezt foghatjátok arra, hogy művészkedtek

Ha kipróbáltátok, meséljetek ám!
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!