Test

Férfi intim gyanta tévhitek

A férfiak gyantázása nagyon sokáig szinte teljesen tabutémának számított a köztudatban, ami azért érdekes mert már az ókorban is próbálkoztak egy kezdetleges férfi intim gyanta használatával az emberek. Szerencsére a témát övező falak és tabuk már kezdenek ledőlni és a férfi intim gyanta manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Még mindig akad azonban néhány gyakori kérdés és tévhit, amit nem árt tisztázni: Miért lehet szükség férfi intim gyanta használatával? Valóban nem férfias? Hogyan teheti kényelmesebbé a sportot és az intim együttlétet a férfi intim gyanta használata? Léteznek kevésbé fájdalmas megoldások is? Ha benned is felmerült már hasonló kérdés a témával kapcsolatban, akkor alábbi cikkünk neked szól. Vágjunk is bele!
vous - 2023.03.09.
Férfi intim gyanta tévhitek

1. Tévhit: Nincs szükség a férfi intim gyanta alkalmazására

Az erősebbik nem szőrtelenítési szokásai között igencsak eltérő módszereket és fazonokat találhatunk: vannak, akik csupaszra borotválkoznak, vannak, akik nem használják túl gyakran a borotvát, vagy csak bizonyos szőrhosszúságnál veszik elő újra. De olyanok is akadnak, akik egyáltalán nem is borotválkoznak, hanem csak meghagyják a szőrzetet a természetes formájában. A legtöbben azonban előbb-utóbb szembesülni fognak az intim terület borotválásával járó kellemetlenségekkel, mint az irritáció, a gyors szőrnövekedés, de akár kisebb baleseteket is okozhat az éles penge.

férfi intim gyanta azonban megoldás lehet a borotválkozás okozta problémákra, hiszen megelőzhető a bőr irritációja és számos más bőrprobléma is.

Mi a helyzet a sporttal?

Amennyiben sokat sportolsz, úgy biztosan te is észrevetted már, hogy az alsóruházat becsípheti a szőrt, ami igencsak kellemetlen érzés tud lenni. Főleg akkor, ha valamilyen csapatsportot űzöl, hiszen olyankor kínos lehet mindenki előtt megigazítani az alsóneműd. A férfi intim gyantázás azonban könnyen megoldja ezt a problémát.

Forrás: Pexels

A higiénia is sarkalatos kérdés a férfi intim gyanta esetén

Egy másik nagyon nyomós érv a férfi intim gyanta mellett a higiénia és az ápoltság érzése. A borotválkozás jó megoldásnak tűnhet, azonban csak rövid időre nyújt megoldást és akár bőrirritációt is kiválthat. A borotva használata után  megjelenhetnek a piros foltok vagy akár viszketni is kezdhet a bőröd.

Ha szakszerűen végzik, a férfi intim gyanta nem okoz bőrirritációt és más bőrproblémákat. Emellett a férfi intim gyanta teljesen eltávolítja a szőrszálakat a gyökerüknél fogva, így hosszabb időre nyújt ápolt, higiénikus megoldást.

2. Tévhit: A férfi intim gyanta nem túl férfias

A férfiasság mértéke nincs összefüggésben a férfi intim gyanta használatával. Az erősebbik nem ugyanis elsősorban az intim ápoltság, a higiénia és a kellemesebb mindennapi érzet miatt teszi le a voksát a gyantázás mellett. Egy teljesen sima bőrfelületen kényelmesebb a sport- vagy más ruházat jelenléte, felszabadultabb lehet az úszás és akár még a szex is.

A szex kérdése

Gondolj bele, hogy mennyivel kellemesebb pillanatokat okozhatsz a partnerednek azzal, ha nem szúr a bőröd! Ráadásul még te is jobban járhatsz a férfi intim gyanta alkalmazásával, hiszen a sima bőrfelületen sokkal érezhetőbbé válik az érzéki érintés, így a szex is sokkal élvezetesebb lehet.

3. Tévhit: Nem vállalnak be a szalonban

Az egyik leggyakoribb tévhit, a férfiak körében, hogy nem vállalják el az intim gyantázásukat a szalonban. Természetesen vannak olyan szolgáltatók, ahol kifejezetten a női vendégekre specializálódtak Emellett viszont vannak olyan intim kozmetikák, ahol igenis kellemes és barátságos légkörben fogadnak férfi intim gyantázásra. Válassz olyan helyet ahol bizonyítottan tapasztalt, szakértő kozmetikusok várnak.

Mi a helyzet a fájdalommal?

Léteznek már innovatív, szinte teljesen fájdalommentes eljárások is, mint például a Microwaxing. Ez abban különbözik a többi gyantázási, vagy akár intim gyantázási módszertől, hogy szinte teljesen fájdalommentes. Ez a férfi intim gyanta speciális összetételének és az alkalmazott technikának köszönhető.

Kínos helyzetektől tartasz?

Teljesen természetes, ha olykor bizonyos ingerek hatására látványosabbá válik az intim terület, de ekkor sem kell szégyenkezned, hiszen az intim kozmetikusok is láttak már ilyet. Egyszerűen csak próbáld meg elengedni magad, mert a férfi intim gyanta alkalmazása során a feszültség miatt akár kissé fájdalmasabbá is válhat az eljárás.

Amiatt pedig végképp ne aggódj, hogy mit gondol majd rólad a kozmetikus, hiszen a munkája része az empatikus hozzáállás is, amivel nyugodt és barátságos légkört teremt majd számodra.

Bízunk abban, hogy tisztáztuk a férfi intim gyanta alkalmazásával kapcsolatos tévhiteket. A férfi intim gyanta használatára szükség lehet, amennyiben te is azok közé tartozol, akik szeretik a kényelmes sportot, a kellemes intim együttléteket és a hosszantartó ápoltság érzését. Emellett a férfiak számára is kényelmesebb megoldást jelenthet egy selymesen sima és problémamentes bőrfelület. Ha pedig attól félsz, hogy nem vállalnak be a szalonban, akkor jó hírünk van: a Naturiti intim kozmetikában biztosan nem fogsz csalódni!

Ajánlott cikkek