Egyéb kategória

Repülő patkányok, mocskos dagonya és sellőmustra

Hé, fesztiválkirálynő! Itt is megállnád a helyed? Patkányok, szabad szex és olcsó vodka, de lesznek sellők, gyönyörű helyek és elképesztő történetek. Ha idén nyáron te szeretnéd lőni a legmenőbb szelfiket, ott a helyed valamelyiken.
vous - 2015.06.30.
Repülő patkányok, mocskos dagonya és sellőmustra

Összeszedtem nektek a világ legőrültebb és legszebb fesztiváljait, olyanokat, amelyektől tátva marad a szátok és olyanokat, hogy elég csak elképzelnetek őket, máris sikítva menekültök. Rugaszkodjatok el a hazai tánci-koktél-divat-tánci fesztiváloktól, és legyetek kicsit extrémek és őrültek. Na jó, nagyon. Ne a fejpántos és farmershortos fesztiválra gondoljatok, sőt, jobb is, ha ezeket otthon hagyjátok és csak „játszóst” pakoltok.

Boryeong – iszapfesztivál

Dél-Korea

Nyugi, ez tetszeni fog! Képzeljetek el egy mini Wonderlandet rengeteg sárral, de Alíz nélkül. Gyönyörű környezet, homokos tengerpart, hatalmas medencék, csúszdák és rengeteg színes sár. Mocskos, de annál szórakoztatóbb. De itt nem a Balcsi aljáról van ám az iszap! Az időnként színes, speciális dél-koreai sár valóságos csodaszer, ami szebbé varázsolja a bőrötöket. Rengeteg népszerű arckrém összetevőjét is innen szerzik be, szóval móka, kacagás és szépészet egyben.

La Tomatina – paradicsomfesztivál

Spanyolország

Ha fesztiválokról van szó, a spanyolok igencsak őrültek, amit nem is rejtenek véka alá, így a brutál pariháború híre már világszerte elterjedt. Minden év augusztusának utolsó szerdáján hatalmas teherautókkal hozzák a közel 200 tonnányi zöldséget Bunolba. Az első felkiáltásra elkezdődik a paradicsomdobálás, majd közel egyórányi harc után, amikor elfogy a kiadós muníció, véget ér a küzdelem. De vajon ki fog takarítani? Ne aggódjatok, az utcát a szervezők rendbeszedik. Neked csak a saját szettedet kell kezelésbe venned, de talán jobban is jársz, ha egyből a kukába dobod.

Batalla de la Rata Muerta – döglött patkányok fesztiválja

Spanyolország

A paradicsomlétől csöpögő ruha csak valami cuki hercegnős mese a spanyolok másik extrém fesztiváljához képest. Gigaundi dolgot eszeltek ki El Puigban: a döglött patkányok ünnepét. Az egész hacacáré egy hagyományos, kisvárosi ünnepségként indul: főznek a helyiek, gyerekek szaladgálnak mindenfelé, vannak táncos fellépések, vidámság és tapsvihar. Majd jönnek a rágcsálók.

A mulatozó emberek döglött patkányokat dobálnak egymásra. És nagyon élvezik. A fura örömködés eredetileg egy vallási ünnep volt, amit a patkányok és az emberek közötti „harc” ihletett.

Kazantip – szabadszex-orgia

Oroszország

Na, ide ne! A modern kori Woodstock a fesztiválok prostija. Hedonisták fesztiváljaként is emlegetik, hiszen itt a partizó arcok nem ismerik sem az önkontrollt, sem a ruhát. Élvezeteket hajszolnak, de azt bármi áron. Szabad a szex és kötelező a töménytelen mennyiségű alkohol. Na, nem vagyok álszent, volt, hogy én is „túlittam” a célon, de a Kazantip mindezek melegágya. Szóval csak óvatosan!

Holi – a színek fesztiválja

India

Eddig talán ez a legszolidabb és a legcsajosabb. Kora tavasszal az indiaiak is megőrülnek egy kicsit és színes porokkal szórják be egymást. Mindezt azért, mert „a jó győzedelmeskedett a gonosz felett”. De most figyeljetek: mivel ez a fesztivál tényleg iszonyú szórakoztató és látványos, van egy európai változata Németországban és… és… és… Magyarországon is! Nálunk Holi Peace Budapest néven fut, aminek a lényege, hogy mindig más szórakozóhelyen rendeznek egy bulit a színek jegyében. Jó hír: nem kell Indiáig utaznotok, hogy színessé bulizzátok magatokat.

Merfest – sellőfesztivál

USA, Észak-Karolina

Hittétek volna, hogy ennyi ember rajong a víz alatti, különleges lényekért, ráadásul van saját fesztiváljuk? (Persze, manapság már minek nincs saját fesztiválja…)

A lényeg, hogy sellőimádó emberek uszonyt húznak és sellősködnek.

Természetesen szépen kisminkelve és nagyon komoly kreációkban, némelyik uszony igazi műalkotás. Mindenesetre meglepő, hogy a fesztiválra férfiak is érkeznek, de nem csak azért, hogy a sellőlányokat nézegessék. Igen, ők a sellőfiúk.

Téli fények fesztiválja

Japán

Kétségtelen, hogy ez a legszebb fesztivál, amivel készültem. A lélegzetelállító fényjátékok novembertől márciusig tekinthetők meg. Ezzel az eseménnyel csak egy baj van: nem a közelben rendezik. 
Ajánlott cikkek