Egyéb kategória

Nyaralás alatt edzenétek? Nem biztos, hogy ez jó ötlet

Nyaralás alatt edzenétek? Ha ezt elolvassátok, kétszer is meggondoljátok majd.
vous - 2015.07.02.
Nyaralás alatt edzenétek? Nem biztos, hogy ez jó ötlet

Kikapcsolódás, pihenés, és talán egy kis edzés – ezek a dolgok jutnak eszünkbe egy tökéletes nyaralásról. De lehet, jobban tennénk, ha tényleg csak a lábunkat lógatnánk? Megeshet, hogy veszélyesebb egy nyaralás alatti edzés, mint gondolnátok.

Habár pici az esély, de azért fennállhat a veszély, hogy történik valami az edzőteremben töltött idő alatt. Hogy mi? Íme a mini veszélykalauz:

  • Sérülés: A legnagyobb ellenség a futópad lehet. Érdemes ellenőrizni, mielőtt ráállnátok. Megeshet, hogy a szálloda elhanyagolja a gépek karbantartását. Ráadásul mi magunk is hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy értünk egy ismeretlen géphez. Pedig nem…
  • Szívroham: Azok, akik a hétköznapokban kerülik az edzőtermet, nyaralás alatt viszont kedvet kapnak egy kis sportoláshoz, nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot. Dr. Richard L Page kutatásai szerint azoknak, akik otthoni, jól bevált edzőteremben lettek rosszul, 56%-os volt a túlélési arányuk. Viszont akik nyaralás alatti edzéskor estek össze, csak 45%-os volt a túlélési arányuk.
  • Különböző fertőzések is leselkedhetnek az edzőtermekben a nem megfelelő higiénia miatt, például lábgomba. 
  • Ha nincs személyzet, nincs, aki vigyázzon rátok.

Na jó, habár ez mind borzasztóan hangzik, azért ne felejtsük el, hogy a sport az, ami igazán fontos az egészségünknek. Megfelelő körültekintéssel és óvatossággal nem kell a hotelszobában ragadnotok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.