Egyéb kategória

Nyaralás alatt edzenétek? Nem biztos, hogy ez jó ötlet

Nyaralás alatt edzenétek? Ha ezt elolvassátok, kétszer is meggondoljátok majd.
vous - 2015.07.02.
Nyaralás alatt edzenétek? Nem biztos, hogy ez jó ötlet

Kikapcsolódás, pihenés, és talán egy kis edzés – ezek a dolgok jutnak eszünkbe egy tökéletes nyaralásról. De lehet, jobban tennénk, ha tényleg csak a lábunkat lógatnánk? Megeshet, hogy veszélyesebb egy nyaralás alatti edzés, mint gondolnátok.

Habár pici az esély, de azért fennállhat a veszély, hogy történik valami az edzőteremben töltött idő alatt. Hogy mi? Íme a mini veszélykalauz:

  • Sérülés: A legnagyobb ellenség a futópad lehet. Érdemes ellenőrizni, mielőtt ráállnátok. Megeshet, hogy a szálloda elhanyagolja a gépek karbantartását. Ráadásul mi magunk is hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy értünk egy ismeretlen géphez. Pedig nem…
  • Szívroham: Azok, akik a hétköznapokban kerülik az edzőtermet, nyaralás alatt viszont kedvet kapnak egy kis sportoláshoz, nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot. Dr. Richard L Page kutatásai szerint azoknak, akik otthoni, jól bevált edzőteremben lettek rosszul, 56%-os volt a túlélési arányuk. Viszont akik nyaralás alatti edzéskor estek össze, csak 45%-os volt a túlélési arányuk.
  • Különböző fertőzések is leselkedhetnek az edzőtermekben a nem megfelelő higiénia miatt, például lábgomba. 
  • Ha nincs személyzet, nincs, aki vigyázzon rátok.

Na jó, habár ez mind borzasztóan hangzik, azért ne felejtsük el, hogy a sport az, ami igazán fontos az egészségünknek. Megfelelő körültekintéssel és óvatossággal nem kell a hotelszobában ragadnotok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.