Egyéb kategória

Lehet valaki túl szép? – A szépség hátrányai

Aki szép, az reggel is szép, na meg az élet minden területén sikeres, és neki minden az ölébe hullik. Ezt gondoljuk, ugye? Pedig bizony szépnek lenni hátrányokkal is jár. De milyenekkel?

vous - 2020.01.14.
Lehet valaki túl szép? – A szépség hátrányai

A legtöbbünk számára az okoz problémát, hogy ha belenézünk a tükörbe, nem érezzük magunkat szépnek. De lehet, hogy van okunk a szépeket is „sajnálni”?  A BBC-n olvastuk, hogy több kutatás is készült arról, mik lehetnek a hátrányai annak, ha valakit túl jó külsővel áldott meg a sors.

  • Szép nőket kevesebb eséllyel vesznek fel bármilyen munkára, ha az illetőt egy nő interjúztatja (aki lehet, hogy kevésbé szép)

  • Vezető pozícióba sem valószínű, hogy nagy eséllyel kerülhetnek, hiszen azt gondolhatják, hogy csak a külsejükkel foglalkoznak

  • A szép diákoktól az iskolában is többet várnak: intelligensebbnek gondolják őket a társaiknál, így teljesíteniük is többet kell

  • Online randizásnál valószínű, hogy kevesebb embernek lesz bátorsága elhívni azt, aki tökéletes profilképpel rendelkezik

  • Az egészségnek is árthat, ha valaki szép? Úgy néz ki, hogy bizony azoknak a betegeknek a panaszait kevésbé veszik komolyan, akik csinosabbak az átlagnál

Valószínű, hogy ezek ellenére is mesés külső után fogunk sóvárogni, hiszen mindennek megvannak a maga hátrányai, de ugye, hogy ezekre nem is gondoltatok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.