Egyéb kategória

Utálom a sminket – Nem vagyok nőies?

Miért gondolja mindenki, hogy kötelező sminkelni? Ha nem kenek magamra alapozót, rúzst vagy szempillaspirált már mindenki lenéz. Én utálom a sminket, de mi van, ha ez kell a pasiknak?

vous - 2022.04.13.
Utálom a sminket – Nem vagyok nőies?

A munkahelyemen a nők mindegyike – engem kivéve – használ valamilyen kencét az arcán. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, de lenéznek, hogy én nem teszem. Sokszor hallottam már tőlük azt, hogy így nem is vagyok nőies, biztosan nem kellek senkinek, és hogy rajtam úgysem segítene. Ez odáig is elfajult, hogy már a „csajos estéken” sem veszek részt velük, pedig egykor jó barátnők voltunk.

Nagyon jó érzés, mondhatom! De mi van, ha tévednek?

A természetes szépséget a mai világban kevesen értékelik. Emberek vagyunk, akik nem tökéletesek. A tökéletlenségek pedig a vastag smink alól is kilátszanak, vagy éppen belül rejtőznek. Lehet, hogy nem vagyok a legszebb nő a világon, de felvállalom az arcomat, és nem törekszem elrejteni róla a ráncokat, szeplőket stb. A legtöbb nő, (de férfi is) ma már sokkal inkább törekszik a külső tökéletesség látszatára, mintsem a valódi, belső vonzerő megmutatására.

A külső tökéletesség látszatára törekszünk

A külső tökéletesség látszatára törekszünk
Forrás:
Pexels

Több férfi ismerősömtől is hallottam már, hogy jobban szereti a természetes nőket. Nyilván vannak, akik a vakolatra és a mű dudákra buknak, de a többség talán nem. Hiszek abban, hogy a szépséghibáink ellenére is teljes értékű nők lehetünk.

A smink pedig csak festékbe rejtett önbizalomhiány!

Sokan azt hiszik, hogy a smink teszi őket széppé, vagy éppen ezzel rejtegetni akarják azt, hogy csúnyának találják magukat. Egy nő életében fontos az önbizalom, amit mindenki képes megteremteni önmagában.

Ebben is segíthet első lépésként, ha felvállaljuk a valódi arcunkat, és semmit sem rejtünk sok réteg festék alá. Ma már olyan sminkek is léteznek, aminek hatására szinte semmi sem látszik az arcból. Ebből aztán egy randin, vagy éppen utána bizony adódhatnak kellemetlenségek.

Fontos leírnom, hogy nem beszélek a smink ellen. Igenis jó dolog, hogyha az ember olyan társaságba megy, vagy olyan helyszínre, ahol egy kicsit adnia kell magára. Ilyenkor előfordul, hogy minimális mennyiségű szempillaspirált vagy rúzst én is magamra kenek. De a hétköznapokban miért lennék kevésbé nőies, ha nem használom ezeket?

Sok olyan értékünk van, ami nem függ a sminktől. A külső egyébként sem kellene, hogy elsődleges tényező legyen. De smink nélkül is lehet vonzó a mosolyunk, a nevetésünk, vagy lehet olyan öltözékünk, lehetnek olyan belső tulajdonságaink, amelyek igazán nőiessé tesznek bennünket.

A férfiakat a nagybetűs Nők bűvölik el, nem a smink!

Ajánlott cikkek