Otthon

Felejtsétek el a macaront, egyetek trendi hibridsütiket!

Akik az utóbbi időben a macaron megszállottjai lettek, azoknak drámai bejelentés lesz a következő: az apró, de annál drágább és annál parányibb sütik ideje lejárt. 2015 a hibrid édességek éve: kitalálóik szerint nincs is jobb, mint két jól bevált recept ötvözése.

vous - 2015.06.12.
Felejtsétek el a macaront, egyetek trendi hibridsütiket!

Biskie, London sztárja

Ismerjétek meg az idei év várható legnagyobb slágerét, a biskie-t. A londoni emberek szívébe már sikeresen belopta magát az apró finomság, de itthon még nem kapható. A külsőre macaronra hajazó desszert kitalálója nem aprózta el a dolgot: habár mérete miatt azt hihetnénk, alig van benne valami, ez tévedés. A biskie alapösszetevője nem más, mint keksz és torta, vegyítve egy kis krémmel, karamellel vagy épp lekvárral. A ködös Albionban hódító apróság már 12-féle ízben kapható, és a szakértők szerint ha egyszer megkóstoljátok, nem tudjátok majd abbahagyni. Nos, az alapanyagok láttán ezt el is hiszem.

Cronut vagy Dossant

A közkedvelt croissant és donut ötvözéséből létrejövő desszert szuper választás lehet azoknak, akik szívesen indítják a napot croissant-nal, de a fánk a szívük másik csücske. A két édesség találkozásából született csemege két táborra osztja a bátor kóstolókat. Van, aki az első perctől kezdve imádja, viszont akad bőven olyan is, aki szerint túl édes, túl sok… Egy próbát azért mindenképp megérne, legalább kiderülne, ti az édesszájú tábort erősítitek-e.

Fánkaron

Na jó, ne siessetek ezzel a névvel a cukrászdákba, ugyanis én találtam ki. De egy jó hír a macaron-imádóknak: nincs veszve minden! Fellélegezhetnek, hiszen nem teljesen tűnik el a süllyesztőben az apró desszert. Sőt, csak új formát öltött: a legújabb, legtrendibb macaronok ugyanis cukrozott fánk külsőt kaptak. Az elkészítését illetően pedig minden maradt a régiben, sajnos az eddig használt drága, nehezen beszerezhető alapanyagokra lesz szükségetek.

A fenti különlegességek láttán kijelenthetem, hogy nincs új a nap alatt, viszont a már eddig is közkedvelt sütikből érdekes ízek születhetnek, ha összekeveritek őket. De vajon mit lehetne kihozni a magyar kedvenceitekből? Milyen lenne egy Dobostorta vagy házi krémes hibrid, mit szólnátok a madártej és somlói galuska kombójához, vagy a kakaós csiga és a hókifli ötvözéséhez?

Ajánlott cikkek