Otthon

Mintha tengerparton nyaralnátok – Készítsetek tengeri sós házi hajformázót!

A szerkesztőségben többen is esküsznek a tengeri sós hajformázó spray-re, amelytől a hullámos haj hullámosabb lesz, tartást ad a tincseknek, volumennövelő, és azért megvan az az illúziója, hogy a tengerparton nyaraltatok. Nem tudom eldönteni, vajon tényleg a hatása miatt vágyom erre a hajápolóra vagy a tengerparti illúzió miatt.

vous - 2021.08.12.
Mintha tengerparton nyaralnátok – Készítsetek tengeri sós házi hajformázót!

A drogériákban jó ideje kaphattok tengeri sós hajformázó spray-t, de ez pont az a hajformázó, amit magatok is pillanatok alatt el tudtok készíteni.

Mi kell hozzá?

  • pumpás flakon,
  • 1 bögre meleg víz,
  • 1-2 teáskanál tengeri só
  • 1 evőkanál kókuszolaj, argánolaj vagy fél-fél teáskanál mindkettőből,
  • néhány csepp illóolaj
  • (opcionálisan: egy evőkanál hajzselé)

Használata

A kész hajformázót használhatjátok száraz és nedves hajra is. Finoman nyomkodjátok át a kezetekkel a tincseket, hogy minden hajszálatokra jusson a készítményből.

Nem szárítja ki a hajat?

Nyilván nem érdemes túlzásba esni a használatával – azt hiszem, ez szinte mindennel így van. Ha a hajápolási rutinotokban szerepel a hajtincsek rendszeres kondicionálása, akkor valószínűleg a sós permet nem árt neki. Ha száraz vagy töredezett a hajatok, akkor nem ajánlom jó szívvel.

A következő módszerekkel még jobban rásegíthettek a hullámos, tengerparti frizurára. Válasszátok ki a kedvenceteket:

hajgöndörítés vous lányok

„Két fordulás között alig vártam, hogy reggel legyen” – így (ne) készítsetek hullámos hajat

Kezdhetném a cikket azzal, hogy akinek egyenes haja van, az hullámosat akar, és fordítva, de inkább azt mondom, a VOUS-lányok mindenféle fürtökkel rendelkeznek, de egy napra mindenki hullámosat varázsolt magának. Mindezt pedig azért, hogy megosszuk veletek, mik azok az eszközök és praktikák, amiket jobb, ha elkerültök, vagy épp beépítitek a napi rutinotokba.

A cikket és a tapasztalatainkat ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek