Trend

A legkülönlegesebb ékkő, a gyémánt

A drágakövek sokszínű világában a gyémánt a dobogó felső fokán foglal helyet. Ez a legértékesebb ékkő, mely számos filmben, dalban kapott meghatározó szerepet. Értékük és szépségük okán más ékszerekkel alig lehet összehasonlítani más ékkövekkel a gyémántokat.
vous - 2024.04.30.
A legkülönlegesebb ékkő, a gyémánt

A FEIL kínálatában lévő gyémántok igazán egyedivé, látványossá teszik a legegyszerűbb ékszereket is. A ragyogó kövek nagyon sokféle formában és alakban jelennek meg az ékszeriparban, így végtelen lehetőséget rejtenek magukban.

“Diamonds are a girl’s best friend”

A többség számára nyilvánvaló, hogy a fentebbi mondat, azaz magyarul a gyémántok a lányok legjobb barátai Marilyn Monroe ikonikus dalában hangzik el. Mindezek fényében könnyű arra következtetni, hogy a Hollywood emelte fel nemcsak a szőke szexszimbólumot, hanem ezeket a különleges ékköveket is. Ugyanakkor ez egyáltalán nem így van.

A gyémántok népszerűsége hosszú múltra tekint vissza, ugyanis már az ókori görögök is nagy becsben tartották őket. Habár ők nem gyémánt néven ismerték, hanem az adamasz megnevezést használták rá, mely annyit tesz, törhetetlen. Nyilvánvalóan ezzel a drágakő rendkívüli keménységére utaltak. Később már a diámándi elnevezést terjedt el.

Tartósság mindenekfelett

Ha a gyémántot említjük, akkor a többség szinte azonnal a tartósságra gondol. Nem hiába, hiszen a Mohs-féle keménységi skálán 10-es, azaz a legmagasabb értékkel rendelkezik. Éppen ezért az esetleges balesetek, például ütődések vagy koccanások sem ártanak neki.

Ezenkívül az idő próbáját is kiállja, hiszen hosszú évtizedek múltán is éppoly ragyogó és mutatós, mint az átadás pillanatában. Nem csoda, hogy a férfiak is előszeretettel lepik meg kedvesüket gyémánt eljegyzésű gyűrűvel, mivel ez az ékkő az örökké szóló érzelmeket szimbolizálja.

Nem megy ki a divatból

A divat körforgása folyamatos, így ami ma még divatos, az holnap már könnyű ódivatúnak számíthat és fordítva. Ez nem csupán a ruhákra, hanem a kiegészítőkre és az ékszerekre is igaz.

A gyémánt azonban egy olyan ékkő, mely garantáltan sosem megy ki a divatból. Ezt bizonyítja az is, hogy már az ókori görögök is előszeretettel hordták. Az idősebb és a fiatalabb korosztály is egyaránt bátran viselheti.

Nem csak eljegyzéskor ideális megoldás

A gyémánt ékszer nem csupán eljegyzési gyűrűként állja meg a helyét. Bármely ékszerrel kombinálva jó választás lehet az ékkő, hiszen egy igazán értékes és kifinomult ajándékról van szó, ami azt üzeni, hogy “Szeretlek, fontos vagy számomra!”.

Ma már hatalmas kínálatból tudunk választani, így biztosan megtaláljuk az elképzeléseinknek megfelelő és a számunkra fontos személynek is tetsző nyakláncot, karkötőt, fülbevalót vagy gyűrűt. Az ékszerüzletben személyesen is körülnézhetünk, de akár online vásárlásra is van lehetőségünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.