Egyéb kategória

Én vagyok a naiv, ha azt hiszem, hogy létezik még hűséges férfi a mai világban?

Én sosem értettem a hűtlenséget. Ha már nem szereted a másikat, akkor miért nem szakítasz vele? Ha szereted, mégis lefekszel egy másik nővel, akkor az milyen szerelem?

vous - 2022.05.29.
Én vagyok a naiv, ha azt hiszem, hogy létezik még hűséges férfi a mai világban?

Számomra a megcsalás mindig tabu téma volt. Egyszer fordult elő az életem során, hogy volt párom, mégis hagytam, hogy egy férfi megcsókoljon, aztán hamarosan véget is vetettem a kapcsolatnak. Persze nem mondom, hogy nem fordult elő, hogy ne vonzódtam volna valaki máshoz, de számomra mindig is fontosabb volt a párom iránt érzett szeretet és tisztelet, valamint az, hogy tükörbe tudjak nézni.

Tudom, hogy manapság ez egy egyre kevésbé divatos hozzáállás, hisz egyre inkább a nyitott kapcsolatok világát éljük, amivel nincs is semmi gond, ha mindkét fél beleegyezésével történik. Ha valaki nyíltan felvállalja, hogy szeretné érezni más nők közelségét, esetleg szeretné felrázni a megfáradt szexuális életét, az legalább őszinte. 

Viszont amikor valaki eljátssza a tökéletes férjet, közben pedig inkognitóban fenn nyomul a Tinderen, az szerintem elég aljas dolog.

Ha valaki eljátssza a tökéletes férjet, közben pedig a Tinderen nyomul, az elég aljas dolog.

Ha valaki eljátssza a tökéletes férjet, közben pedig a Tinderen nyomul, az elég aljas dolog.
Forrás:
Canva

Egy éve történt, hogy egy társkeresőn belefutottam egy srácba, aki már a profilján kiírta, hogy nem hagyományos párkapcsolatot keres. Hamar kiderült, hogy mit is jelent ez valójában: ő nem hitt a monogám párkapcsolatokban, és már az elején leszögezte, hogy a kezdetektől fogva szeretne egy harmadik felet meginvitálni az ágyába. Pontosabban ezt a barátnőjére bízta volna, azt mondta, hogy neki mindegy, kivel fekszik le, csak szüksége van a friss húsra. Ahogy ő fogalmazott, bár szereti a lecsót, nem akar minden este lecsót enni.

Miután megírtam neki, hogy én nem így képzelek el egy boldog párkapcsolatot, azt vágta a fejemhez, hogy naiv és önző vagyok. Szerinte minden férfi így működik, csak ők a barátnőjük háta mögött csinálják, míg ő legalább őszinte. Ráadásul, ha igazán szeretek valakit, akkor nem akarom kisajátítani, és tiszteletben tartom az ő szükségleteit. Elgondolkoztam rajta, hogy vajon igaza van? Tényleg képtelenek a férfiak a hűségre, és mi nők, csak magunkat áltatjuk azzal, hogy lehetséges a monogám kapcsolat? 

Vajon tényleg én vagyok az önző, mert azt szeretném, hogy a párom csak az én testemet kényeztesse?

Azóta több mindenkivel beszéltem a témáról és erősen megoszlanak a vélemények. Mindenesetre a férfi ismerőseim szerint igenis léteznek hűséges férfiak. A hűség ugyanis legtöbbször nem más, mint döntés kérdése. Dönthetsz úgy, hogy hűséges maradsz, mert fontosabb a párod, mint egy vonzó idegen, de dönthetsz úgy is, hogy félrelépsz. Csak rajtad múlik.

Ajánlott cikkek