Egyéb kategória

Elengedtem a félelmeim! Még sosem voltam ilyen boldog

A félelmeim tudatos elengedése kellemetlen és rengeteg energiát igénylő folyamat volt, én mégis belevágtam. Eleinte nem volt egyszerű, de idővel egyre könnyebbé vált az elengedés.

vous - 2022.05.27.
Elengedtem a félelmeim! Még sosem voltam ilyen boldog

A változás akkor indult, amikor felismertem, változtatnom kell az életemen. A folyamat a rengeteg elkeseredett randizásom után kezdődött. Számtalan sráccal igyekeztem közös nevezőt találni, de valahogy senki sem bizonyult megfelelőnek a számomra. Olyan volt, mintha a világon senki sem lett volna, akivel igazán megértetem magam, mindenki csak a felszínt képes látni, a lényeget azonban nem.

Bizonyos idő után azonban elgondolkodtam azon, mi van, ha nem is a pasikkal van baj, hanem velem, amiért képtelen vagyok mély lelki kapcsolatot kialakítani velük. A randik alatt mindig őket hibáztattam amiatt, hogy nem értenek meg, de beláttam, valószínűleg az én félelmeim okozzák azt, hogy senkivel se alakult ki komolyabb kapcsolatom.

Tudtam, eljött annak az ideje, hogy továbblépjek, és új fejezetet kezdjek az életemben, ami elősegítheti a változást.

Felismertem, hogy valószínűleg a legutolsó, öt évig tartó kapcsolatom okozhatta azt, hogy elzárkóztam a mély kapcsolatoktól, hisz túl nagyot csalódtam. Már az eljegyzés is szóba került, amikor az exem megcsalt engem egy csajjal, aki miatt „nem kell aggódni”.

Be kellett látnom, hogy az elköteleződéstől való félelmem innen ered. Azt is tudtam, ezt nem vonatkoztathatom az összes férfira, és meg kell bocsátanom magamnak és a férfi nemnek is, még akkor is, ha csak egy képviselője okozott ekkora csalódást.

par

Már az eljegyzés is szóba került, amikor az exem megcsalt engem egy csajjal, aki miatt „nem kell aggódni”.
Forrás:
Pexels.com

A következő feladatom az volt, hogy elhiggyem, találhatok még olyan férfit, akiben megbízhatok, és nem fogja elárulni a bizalmam. Hinnem kellett abban, hogy nem akar mindenki átverni, és vannak emberek, akikben meg lehet bízni.

A felismerések után abba is hagytam a randizgatást, és igyekeztem önmagamra fókuszálni.

Elkezdtem meditálni, aminek segítségével megváltoztattam a hozzáállásom nem csupán a férfiakhoz, de általánosan az emberekhez. Nem voltam benne biztos, de úgy éreztem, nemcsak a férfiakkal szemben esett csorba a bizalmamon, de a nőkkel szemben is, pont azért, mert nem csupán egy férfi vett részt a megcsalásban, de egy nő is.

A nehéz felismerések és múlttal való szembenézés után azonban sokkal jobban éreztem magam, nem csak azért, mert önmagamra kezdtem figyelni, hanem azért is, mert így sikerült megváltoztatnom az emberi kapcsolataimat, és esélyt adtam magamnak, hogy úgy ismerjek meg új arcokat, hogy ne attól rettegjek, mikor árulják el a bizalmamat.

Annamari történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.