Egyéb kategória

Elengedtem a félelmeim! Még sosem voltam ilyen boldog

A félelmeim tudatos elengedése kellemetlen és rengeteg energiát igénylő folyamat volt, én mégis belevágtam. Eleinte nem volt egyszerű, de idővel egyre könnyebbé vált az elengedés.

vous - 2022.05.27.
Elengedtem a félelmeim! Még sosem voltam ilyen boldog

A változás akkor indult, amikor felismertem, változtatnom kell az életemen. A folyamat a rengeteg elkeseredett randizásom után kezdődött. Számtalan sráccal igyekeztem közös nevezőt találni, de valahogy senki sem bizonyult megfelelőnek a számomra. Olyan volt, mintha a világon senki sem lett volna, akivel igazán megértetem magam, mindenki csak a felszínt képes látni, a lényeget azonban nem.

Bizonyos idő után azonban elgondolkodtam azon, mi van, ha nem is a pasikkal van baj, hanem velem, amiért képtelen vagyok mély lelki kapcsolatot kialakítani velük. A randik alatt mindig őket hibáztattam amiatt, hogy nem értenek meg, de beláttam, valószínűleg az én félelmeim okozzák azt, hogy senkivel se alakult ki komolyabb kapcsolatom.

Tudtam, eljött annak az ideje, hogy továbblépjek, és új fejezetet kezdjek az életemben, ami elősegítheti a változást.

Felismertem, hogy valószínűleg a legutolsó, öt évig tartó kapcsolatom okozhatta azt, hogy elzárkóztam a mély kapcsolatoktól, hisz túl nagyot csalódtam. Már az eljegyzés is szóba került, amikor az exem megcsalt engem egy csajjal, aki miatt „nem kell aggódni”.

Be kellett látnom, hogy az elköteleződéstől való félelmem innen ered. Azt is tudtam, ezt nem vonatkoztathatom az összes férfira, és meg kell bocsátanom magamnak és a férfi nemnek is, még akkor is, ha csak egy képviselője okozott ekkora csalódást.

A következő feladatom az volt, hogy elhiggyem, találhatok még olyan férfit, akiben megbízhatok, és nem fogja elárulni a bizalmam. Hinnem kellett abban, hogy nem akar mindenki átverni, és vannak emberek, akikben meg lehet bízni.

A felismerések után abba is hagytam a randizgatást, és igyekeztem önmagamra fókuszálni.

Elkezdtem meditálni, aminek segítségével megváltoztattam a hozzáállásom nem csupán a férfiakhoz, de általánosan az emberekhez. Nem voltam benne biztos, de úgy éreztem, nemcsak a férfiakkal szemben esett csorba a bizalmamon, de a nőkkel szemben is, pont azért, mert nem csupán egy férfi vett részt a megcsalásban, de egy nő is.

A nehéz felismerések és múlttal való szembenézés után azonban sokkal jobban éreztem magam, nem csak azért, mert önmagamra kezdtem figyelni, hanem azért is, mert így sikerült megváltoztatnom az emberi kapcsolataimat, és esélyt adtam magamnak, hogy úgy ismerjek meg új arcokat, hogy ne attól rettegjek, mikor árulják el a bizalmamat.

Annamari történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!