Egyéb kategória

A táska – Amikor apám hátrahagyott anyámmal és az alkohollal

Ültem a szobába, épp a kis pónilovaimmal játszottam, amikor hallottam, hogy veszekednek. Már megint. Csöndbe felálltam, hogy becsukjam az ajtót, de hirtelen észrevettem a szoba közepén a táskát - írja Boglárka, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Egyed-Husti Boglárka novelláját olvashatjátok.

vous - 2022.05.22.
A táska – Amikor apám hátrahagyott anyámmal és az alkohollal

És mintha sejtettem volna, hogy ez nem jelent jót. Benne voltak a ruhái, és én bepisiltem. Akkor láttam őt utoljára. A táskában volt mindene.

Szerettem őt, ahogy egy hatéves gyerek szereti az édesapját. Mindig adott puszit este lefekvés előtt.

Itt hagyott vele. Azzal az emberrel, aki bár vér szerint az anyám lett volna, de mind a hárman tudtuk a családból, hogy alkoholista. 

Volt idő, amikor haragudtam rá. Hogy itt hagyott vele. Vele és az itallal.

Nagyjából tizenhat éves voltam, amikor nekem is elegem lett. Ordítozott velem, hogy én is otthagyom őt. Az én táskám is össze volt pakolva. De tudtam, nem maradhatok. Elég volt belőle.

Aztán a táska többször is ki és be lett csomagolva, sose tudtam sehol sokáig megmaradni. Pedig már kétszer is eljegyeztek, én mégis továbbmentem. Gyáva voltam azt hiszem. Vagy csak féltem? Féltem, hogy ha maradok, mégis rájön, hogy nem vagyok jó, és otthagynak? Egyedül a szobában? 

Pedig próbálkoztam, tényleg. Volt, hogy nagyon akartam. Szinte már görcsösen. A vége mindig ugyanaz volt: én és a táska.

A táska addigra már megfakult. Viszont még mindig fért bele ruha. Emlékek viszont nem.

Nem akartam már emlékeket. Oda már más tettem a helyébe. Talán majd ültettek egy fát és oda teszem. 

Addig a táska is jó lesz cipelésre.

Ha kíváncsi vagy vendégszerzőnk korábbi cikkeire, akkor olvasd el az Elcserélt életek: Hol a gyermekem?Detox: Én már nem sietek sehovaCsak egy átlagos hétfő: Nem akartam változni, inkább a kényelmesebb utat választottamVakrandi: Nem tudtam, mit is kellene ilyenkor csinálni, A donor: Köszi Apu, csak elkéstél kb. 20 évet, A diófa láda – Nagymamám kívánsága és a Vállfa: Egy asszony életének emléke című írásait is!

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.