Egyéb kategória

Milyen lehetőségek vannak a dús haj eléréséhez?

A külsőnk és megjelenésünk nagyon fontos a mindennapjainkban, kihat az egész napos hangulatunkra, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Nagyon komoly lelki problémákat okozhat az, ha az idő múlásával olyan mértékben változik a testünk, amit nehezen vagy nem tudunk elfogadni. A megjelenésünket tekintve az egyik leglátványosabb változást a hajzatunk, frizuránk tudja produkálni. Nagyon sokan súlyos problémának élik meg azt, hogy idővel elkezd ritkulni a hajuk, elkezdenek kopaszodni.

vous - 2022.05.04.
Milyen lehetőségek vannak a dús haj eléréséhez?

A hajdúsító készítményektől kezdve, a hajporokon keresztül, egészen a különféle póthaj megoldásokig rengeteg féle eszköz adott már ahhoz, hogy elégedettek legyünk a hajunk megjelenésével. Viszont valóban végleges megoldás csak a hajbeültetést jelent a leggyakoribb típusú hajritkulásra, kopaszodásra.

A hajvesztés, kopaszodás és hajritkulás leggyakoribb formája az úgynevezett férfias típusú kopaszodás, androgén alopecia. Ez a típusú hajritkulás egyébként a nevével ellentétben ugyanúgy érintheti a nőket is, mint a férfiakat.

A férfias típusú kopaszodás véglegesen csak a hajbeültetéssel szüntethető meg.

A férfias típusú kopaszodás véglegesen csak a hajbeültetéssel szüntethető meg.
Forrás:
https://www.shklinika.hu/

A hajritkulás, hajhullás oka ebben az esetben a hajtüszők érzékenysége a DHT hormonra. A DHT a tesztoszteronból bizonyos enzimek által áll elő. A DHT hormon hatása gyengítheti a hajtüszők működését. A hajtüszők mélyén megbújó hajhagymák tápanyag felvétele romlani kezd, egyre rövidebb életciklusú és vékonyabb hajszálak fejlődnek ki belőlük. A halántékon, a homlokon és a fejtetőn található, gyengülő hajhagymák idővel el is halnak és kopaszság alakul ki. A hajtüszők DHT érzékenysége, illetve a termelődő DHT mennyisége is egyénenként változó, örökölt genetikai hajlam által meghatározott jelenség.

Ez a fajta hajritkulás, illetve az ebből az okból kialakult kopaszság véglegesen csak a hajbeültetéssel szüntethető meg.

Bár egyre elterjedtebb és egyre gyakrabban felvállalt beavatkozás a hajbeültetés, még mindig nagyon tévhit van ezzel a valóban végleges megoldást is jelenthető beavatkozással kapcsolatban.

A megfelelő tapasztalattal rendelkező szakorvos által, precízen végzett hajbeültetés-hajátültetés után teljesen természetes hatású lesz a hajkorona. Az átültetett hajszálak dőlésszöge, beültetési iránya a műtét során szabályozva van, hogy megfeleljen az eredeti állapotnak a fejterületen. Az átültetett területen sem távolról, sem közelről nem lehet észrevenni, hogy műtéttel került pótlásra a hiányzó haj.

Ha érdekli a hajbeültetés lehetősége, akkor mindenképpen kifejezetten erre szakosodott hajbeültetés szakorvost keressen fel, nehogy félretájékoztassák. A Sikos hajbeültetés klinika több mint 20 éves szakmai tapasztalata és folyamatosan frissen tartott szakmai tudása a garancia a sikeres hajbeültetési eredményekre.

Ajánlott cikkek