Egyéb kategória

Árulkodó érintések – Barátság, vágy vagy szerelem?

Ösztönösen talán mindannyian próbáltunk már közelebb kerülni valakihez, sokszor magyarázat nélkül. De miért van ez?

vous - 2022.05.18.
Árulkodó érintések – Barátság, vágy vagy szerelem?

A legtöbb ember szereti, ha szeretettel érnek hozzá. Egy ölelés, egy simogatás, puszi vagy ha valaki a vállunkra hajtja a fejét, az a legtöbbünknek kellemes. Néha azonban kellemetlen magyarázkodással kell szembenéznünk.

Főleg, ha párkapcsolatban élünk.

Szingliként szabad a világ. Az érintések és közeledések sokkal kötetlenebbül történhetnek meg, és nem tartozunk magyarázattal senkinek. De kell-e magyarázkodnunk, ha párunk van?

Barátság

A barátságot sokszor nem tudjuk körbeírni. Egy jó kapcsolat egy kellemes érzéssel párosítva. Nem szerelem és nem fizikai vonzódás, mégis valahogy mindkettő benne van. Ez különösen ellenkező nemű barátoknál érvényes.

Ilyenkor a másiktól kifejezetten jólesik az érintés, és sokszor észre sem vesszük, de mi is a vállára, vagy a combjára tesszük a kezünket vagy simogatjuk. De miért kellenek nekünk ezek az érintések, ha csak barátságról van szó?

Tényleg csak barátság?

Tényleg csak barátság?
Forrás:
Pexels

Tényleg csak barátság?

A kellemetlen magyarázkodás egyik alapeleme ez a kérdés. Ez saját magunkban is felmerülhet. A bizonytalanság az egyik legrosszabb érzés, különösen saját érzelmeinkre nézve.

Vágy

Egy férfi és egy nő közötti barátság lehetőségét sokan megkérdőjelezik. Ez valószínűleg teljesen jogos. Mi férfiak sokszor érzünk többet a kelleténél. Ez nem jelenti azt, hogy ez szerelem lenne, pusztán ösztönös cselekvés a másik külső adottságai, vagy éppen belső tulajdonságai miatt. Sokszor vonzódunk valakihez, anélkül hogy párkapcsolatot akarnánk vele kialakítani, vagy akár ágyba vinni. Az egész valahogy ösztönös, de mégis összetett.

Nézzük el a párunknak, ha mást is megérint.

Nyilván van egy határ, hiszen nem lehet mindenkit letapizni, főleg nem akárhol. Ugyanakkor egy simogatásban, vagy egy hosszabb ölelésben semmi rossz nincs.

Ölelés

Ölelés
Forrás:
Pexels

Szerelem

Talán ez a legegyértelműbb mind közül. Általában, ha egy érintést a szerelem vezérel, annak folytatása is van. A továbbhaladás nélküli, csupán utaló érintések felérnek egy önkínzással, ezért semmi értelme nincs.

Féltékenységnek tehát nincs helye.

Ha valakibe szerelmesek vagyunk, az másból is látszik, nem csak az érintésekből. Társas lények vagyunk, és sokszor nem elégszünk meg egyetlen partnerünk érintésével. Mástól is várjuk a visszaigazolást arról, hogy kedvelnek és vonzódnak, kötődnek hozzánk. Ebben semmi kivetnivaló nincs, amíg bizonyos határok között marad. Azok átlépése pedig úgyis egyértelműen látszik.

pxels

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.