Egyéb kategória

Hány éves korban kell megházasodni, hogy tartós legyen? Itt a válasz!

A régi időkben 13 éves korban volt normális házasságot kötni – gondoljatok csak Rómeóra és Júliára. Aztán ahogy teltek az évek, a házasság egyre idősebb korra csúszott, így felmerül bennünk a kérdés: vajon mikor ideális házasodni?  

vous - 2022.05.15.
Hány éves korban kell megházasodni, hogy tartós legyen? Itt a válasz!

Gondolkoztatok már valaha azon, hogy melyik az ideális életkor arra, hogy összeházasodjatok szívetek választottjával? Azt tudjuk, hogy régen a nők 13-15 éves korban keltek el, aztán ahogy egyre civilizáltabbak lettünk, a házasság egyre idősebb korban következett be. Manapság teljesen elfogadott harminc felett házasodni, pedig az előző században már vénlánynak számított az, aki harmincéves korában még hajadon volt. Felmerül tehát a kérdés: létezik ideális kor a házasságra? És ha igen, harminc felett vagy alatt van?

A legfőbb probléma

Ne aggódjatok, csajok, ezt a témát is vizsgálta pár tudományos kutatás, az eredmények szerint pedig egyáltalán nem ciki harminc felett házasodni, sőt megéri várni a házassággal! Mint ahogy Toni Coleman pszichoterapeuta a YourTangónak elmondta, a legfőbb probléma a fiatal házaspároknál a tapasztalatlanság. Ahogy a felek új élményeket szereznek, önismeretre tesznek szert, és változik a személyiségük, gyakran más-más irányokba indulnak el, végül pedig ráébrednek, mennyire különböző célokat szeretnének elérni az életben.

eskövő

Forrás:
jlbwedding.com

Lesli Doares párterapeuta szerint is megéri tovább várni a házassággal, hiszen harminc felé már sokkal tudatosabbak vagyunk, mint fiatalabb korban, azonban természetesen a kései házassággal is akadhatnak problémák. Például ha túl sokáig várunk, lehetséges, hogy egy kevésbé ideális partnerrel is beérjük, szimplán csak azért, mert úgy érezzük, hogy ketyeg az óra. Illetve az is problémát okozhat, hogy minél idősebbek vagyunk, annál jobban ragaszkodunk a saját rutinunkhoz, módszereinkhez, hagyományainkhoz – így jóval nehezebb lesz időt és teret adni egy új személy számára az életünkben.

Az ideális kor

Éppen ezért Doares és Coleman úgy gondolják, hogy az ideális kor a házasságra 25 év után jön el! Coleman úgy gondolja, hogy a 25. év az életünkben is egy mérföldkő, míg Doares szerint a húszas éveink végére tisztul ki számunkra teljesen, hogy kik vagyunk és mit várunk az élettől, ennek tudatában pedig könnyebb párt találni.

Persze a tudósok sem felejtették el, hogy ezek a korszakok valójában nem köthetőek életkorhoz, ezért azt javasolják, hogy inkább gondolkozzatok mérföldkövekben, mint életkorban. Szerintük fontos, hogy házasság előtt már önállóak legyetek, tudjátok, hogy milyen karrierutat szeretnétek bejárni, legyetek tisztában önmagatokkal, és ami a legfontosabb, legyetek túl olyan tapasztalatokon, amiket nem fogtok hiányolni, ha már beléptetek a házaséletbe. Doares szerint ez utóbbit nagyon sokan elfelejtik, ez pedig gyakran vezet váláshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.