Egyéb kategória

2% esélyt adtak nekik a túlélésre, most együtt érettségiztek le

Egy barátság bárhol, bármikor létrejöhet!

vous - 2022.05.15.
2% esélyt adtak nekik a túlélésre, most együtt érettségiztek le

Két texasi barát, Odin Frost és legjobb barátja, Jordan Granberry meglehetősen egyedi életet élnek. Odin három héttel korábban egy 40 éves anyától született, akinek a terhessége alatt preeklampszia lépett fel. Ez vérzéshez vezetett a baba agyában. Jordan eközben vérfertőzésben szenvedett az anyaméhben, és oxigénhiányban szenvedett. Ez azt jelentette, hogy maradandó agykárosodást szenvedett.

Bár az orvosok csekély, csupán 2% esélyt adtak nekik a túlélésre, a fiúk erősebbek voltak ennél! Az évek során együtt nőttek fel, és egymás oldalán vészelték át a nehézségeket és az élet megpróbáltatásait. Először hároméves korukban keresztezte egymást az utuk a Wayne D. Boshears Center for Exceptional Programsban. 

Objektum doboz

“A legelső iskolai napjukon ugyanabba az osztályterembe kerültek. Azonnal kialakult közöttük ez a kötelék. Egyikük sem tudott beszélni, de bárhol is volt a másik, mindig együtt voltak” 

 – mesélte Odin apukája.

Bár a fiúk nem tudtak beszélni, ez nem akadályozta őket abban, hogy igaz barátság szövődjön közöttük. Zenét hallgattak az iskolában és az autóutak alatt, játékosan csípték egymást, és kuncogtak, miközben Jordan anyukája, Donna levágta a hajukat. 2020-ban sikeresen érettségiztek le, ami után elkészítették annak a fotónak a mását, amit még anno kiskorukban készítettek róluk.

Objektum doboz

Címkék: #barátság
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.