Egyéb kategória

5 mondat, ami többet jelent, mint a „szeretlek”

Szeretlek – a szó, amelyre oly sokan vágyunk. Melynek hallatán beleszállunk egy vattacukorfelhőbe. Kiráz minket a hideg, pillangók repkednek tőle a hasunkban és úgy érezzük, mi vagyunk a világ legboldogabb emberei. Pedig van pár olyan mondat, ami a bűvös szeretleknél is többet jelent.

vous - 2022.05.14.
5 mondat, ami többet jelent, mint a „szeretlek”

De mégis miért szeretjük annyira azt hallani, hogy szeretlek? Talán azért, mert ez annak az ígérete, hogy valaki úgy törődik veletek, mint saját magával és legalább annyira fontosak is vagytok neki. Annak az ígérete, hogy valaki mellettetek szeretne lenni minden egyes nap. Most azonban a Huffington Post 5 olyan mondatot gyűjtött össze, melyeknek talán még nagyobb jelentősége van, mint a szeretleknek. Ha ezeket mondják nektek, akkor nagyon szerencsések vagytok!

szerelem

Egy párkapcsolatban ki mondja ki először, hogy szeretlek?

Egy dilemma, ami minden kapcsolatban jelen van: ki mondja ki először, hogy szeretlek? Nehéz kérdés, ugyanis ennek a szónak a kimondása általában komoly jelentősséggel bír. Ezzel az egyetlen szóval ugyanis gyakorlatilag azt mondjátok el a másiknak, hogy mostantól ő a legfontosabb az életetekben, történjék bármi. Nem csoda, hogy félünk attól, hogy először kimondjuk…

A teljes cikket ide kattintva elolvashatjátok!

1. Megbocsátok neked

Egy szó, amely magában foglalja egy kapcsolat lényegét. Azt jelenti, hogy túl tudunk lépni a haragon, a sértődöttségen, mert szeretjük és megértjük a másikat. Megbocsájtunk, még akkor is, ha nagy fájdalmat okoztak nekünk. Megbocsájtjuk a kis hibákat, és a nagyokat is. Megbocsájtunk, mert tudjuk, hogy mindenki hibázik és senki sem tökéletes.

2. Feláldozom érted…

Feláldozzuk az időnket a másikért. Ápoljuk, ha beteg. Ott leszünk mellette, ha hajnalban felriad a rémálmából. Nem azt nézzük, mi fontos nekünk, hanem azt, mi fontos a másiknak. 

3. Tisztellek téged

Tiszteljük a másikat azért, aki. Tiszeteletben tartjuk a véleményét, az érzéseit. A gondolatait, reményeit, vágyait.

Forrás:
iStock.com

4. Támogatlak téged

Tehát hiszünk a másikban. Hogy mindig mellette állunk, történjék bármi. Támogatjuk abban, amiben igazán hisz, és amiért küzd. 

5. Megvédelek

Ez azt jelenti, felelünk a másikért. Megóvjuk attól, hogy bármi is fájjon neki. Gondoskodunk róla. Hozzánk fordulhat, ha baj van. Tudatjuk vele, hogy a karjainkban biztonságban van, hogy a menedéke vagyunk. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.