Egyéb kategória

“A terhességed nem az én problémám” – túlreagálom, hogy nem adták át a helyet a buszon?

Én mindig átadom a helyemet az idősebbeknek és a várandósoknak kérés nélkül is, amikor az állapotom megengedi, az pedig hogy helyet adok nekik magam mellett alap udvariasságnak tűnik. Ám úgy tűnik, nem mindenkinek...

vous - 2022.05.15.
“A terhességed nem az én problémám” – túlreagálom, hogy nem adták át a helyet a buszon?

Nem élem meg csodaszép tündérmesének a várandósságot, így hét hónapos terhesen meg főleg nem. Még bejárok dolgozni, ahova minden nap busszal megyek. Mivel a csúcsforgalom közepén indulok munkába, legtöbbször egyáltalán nem találni ülőhelyet, de szinte mindig van valaki olyan kedves, hogy átadja nekem a helyét. Félreértés ne essék, nem használom kifogásként a terhességem arra, hogy leülhessek, de amikor valaki felajánlja nem utasítom el, ugyanis tényleg elég kimerítő most már fél órán keresztül állva zötykölődni.

"A te terhességed nem az én problémám"

Legutóbbi alkalommal, amikor munka után hazafelé tartottam, szintén tele volt a busz, viszont volt egy üres hely egy húszas éveiben járó, elegánsan öltözött férfi mellett. Természetesen azonnal lecsaptam rá, és megkérdeztem, hogy arrébb rakná-e a táskáját, hogy oda tudjak ülni. A válasza csak annyi, hogy foglalt a hely. Mivel elég messze volt a következő buszmegálló, nem értettem, kinek foglalja így rákérdeztem. Amit mondott az viszont már tényleg megdöbbentett:

"A táskámé a hely, bocsi!"

Először azt hittem, viccel, de amikor az arcára néztem, láttam, hogy teljesen komolyan gondolja. Mivel eleve nem voltam nyugodt hangulatomban, kezdett kihozni a sodromból a dolog. Elmagyaráztam neki, hogy mint ahogy látja, terhes vagyok, és nagyon fáradt, ezért ismét megkértem, hogy vegye el a táskáját.

"A te terhességed nem az én problémám. Nem akarom összekoszolni a ruhámat a táskámmal, úgyhogy nem fogom elvenni!" – mondta.

Eközben egy kedves idős bácsi felkelt, hogy ő szívesen átadja nekem a helyét, de tőle nem fogadtam el. Tényleg egy idős úrnak kellene állva utaznia a buszon, míg a pasi mellett nem ül senki? Rendesen felidegesített a szemtelenségével, ráadásul borzasztóan fájt a lábam, úgyhogy fogtam a táskát leraktam a lábrészhez, és leültem.

Túl messzire mentem?

Ezen természetesen teljesen kiakadt a férfi, és elkezdett velem kiabálni, hogy én milyen udvariatlan vagyok, amiért nem tartom tiszteletben az ő kérését. Természetesen én sem hagytam magamat, de mielőtt jobban belemehettünk volna a témába, fogta magát a következő megállónál, és leszállt. Ezért az ajtóból még visszafordult, és elismételte, hogy milyen idióta vagyok, amiért ezt csináltam. A buszon ezután mindenki engem bámult, de senki nem szólt hozzám, így egy kicsit elszégyelltem magamat. Tényleg én voltam most a bunkó? Hagynom kellett volna, hogy a táskája utazzon azon a helyen, ahol egy ember is ülhetne?

Dorottya történetét Novák Regina dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.