Egyéb kategória

Én? Háztartásbeli apa? Simán!

Nem értem, miért hiszik azt a nők, hogy a pasik nem vállalnák a háztartásbeli apa szerepét. Imádnám, ha otthon kellene lennem, és a gyerekekre kellene vigyáznom, meg takarítanom.

vous - 2022.05.03.
Én? Háztartásbeli apa? Simán!

Mindenki meglepődik akkor, amikor elmondom, szívesen lennék háztartásbeli apa. Nem értem, mi ennek az oka, hisz a home office is mindenki számára jobb volt, mint a munkahelyre való bejárás.

A meglepő az, hogy amikor ezt a randijaim közben felhozom, mindig azt a kritikát kapom, hogy én csak otthon szeretnék maradni, és semmit tenni, hisz a pasik úgysem főznek vagy takarítanak, és a gyerekkel sem tudnak olyan jól bánni. Ezen fel szoktam háborodni, hisz pont a legnagyobb feministák szoktak ilyen támadó jelleggel fellépni velem szemben, akiktől pont azt várnám, hogy értékeljék, hogy nem várom el velük szemben, hogy vállalják a tipikus női szerepeket.

A férfiak sem túlságosan elfogadóak a témával kapcsolatban. Pár társaságban már előkerült a téma, és sajnos eddig mindig azzal találkoztam, hogy ha nem akarok dolgozni, akkor nem is vagyok igazi férfi, hisz neki az lenne a dolga, hogy az anyagi javakat biztosítsa a családjának.

Nem értem, honnan tanulták ezek az emberek ezt a rengeteg baromságot.

Szerintem, nem baj, ha a vicces apával tölt több időt a gyerek, hisz mindkét szülő ugyanolyan fontos. Nem gondolom, hogy kifejezetten az anyának kell a legtöbb időt töltenie a gyerekekkel, hisz csak arra van szükségük, hogy legyen valaki mellettük, aki szereti őket, és vigyáz rájuk.

Elszomorít, amikor azt látom, hogy ettől az emberek teljes mértékben elzárkóznak, hisz valószínűleg több olyan férfi van, aki szívesen maradna otthon, csak nem merik bevallani.

apa

Én élvezném, ha otthon maradhatnék, és játszhatnék a gyerekekkel.
Forrás:
Pexels.com

Én élvezném, ha otthon maradhatnék, és játszhatnék a gyerekekkel. Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű apa lennék. Két fiatalabb testvérem van, így végignéztem már, milyen problémákkal szembesülnek a szülők, és a legtöbb helyzetben valószínűleg tudnám, mi a megoldás.

Azt várnám, hogy ez szimpatikus a nők számára, de kifejezetten ellenzik, amikor ezt megemlítem. Úgy gondolom, sokszor csak azért vállalják az anyaságot, hogy otthon lazulhassanak a gyerekkel, és nem akarnak elmenni dolgozni. Mintha csak a férfinek kellene a munkahelyén güriznie, miközben ők otthon lazán megcsinálják a házimunkát, és nevelik a gyerekeket.

Én szívesen megtörném ezt a hagyományt, és lennék vérbeli háztartásbeli apa. Ez azonban valószínűleg nem fog tudni megvalósulni, hisz a nők annyira elutasítják ezt a szemléletet.

Mintha csak a rosszindulatot tudnák feltételezni, még akkor is, amikor valaki őszintén jót szeretne tenni.

Ákos történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek