Egyéb kategória

A tiltott gyümölcs a legfinomabb

Nem kell, hogy bárki is megtiltsa, hogy vágyj valakire, elég ha tudod te magad, hogy nem szabad “beleharapni”, és máris egyre jobban kívánod.

vous - 2022.04.30.
A tiltott gyümölcs a legfinomabb

Valahogy ösztönösen érezzük, ha valaki kell nekünk, pedig legbelül tudjuk, hogy a végkimenetele maga lesz a földi pokol a vágyunk engedésének. Tisztában vagyunk vele, hogy amit akarunk, az rossz, mégsem mondunk le róla.

Miért vágyunk ennyire rá mégis?

A válasz a kiszemeltünkben rejlik. Nem lesz valaki természeténél fogva elérhetetlen, hanem azzá teszi magát, hogy még inkább epedezzünk utána. Az ilyen emberek magukhoz édesgetnek, elhitetik, hogy fontos vagy számukra, hogy érdekled őket, majd ezután a szöges ellentétjét teszik. Úgy érzed, már nem vagy elég számukra. Mit tesz ilyenkor az ember? Csak arra tud gondolni, hogy újra átélje a kezdeti boldogságot, a különlegesség érzését, ezért elhatározásra jut: ő kell nekem!

Forrás:
Unsplash.com

Szinte észre se vesszük, hogy manipuláltak minket. Megmutatták, hogy milyen érzés, ha szeretve vagyunk, és amint megvonták tőlünk az érzést, azonnal áhítozzunk utána. Úgy érezzük, hogy vissza kell szereznünk, hiszen egyszer már megkaptuk, miért ne haraphatnánk még egy falatot a finom boldogságból?

A józan ész mit sem ér. Hiába tudod, hogy egy egészséges kapcsolatban nem kell megküzdeni a feltétel nélküli szeretetért, már nyakig benne vagy a csapdájában, nincs menekvés. Folyton beleesel a játszmába, és keresed a társaságát, mert újra át akarod érezni azt a bánásmódot, amivel az elején magához csalt. Az egód nem engedi, hogy valaki lemondjon rólad, és képes vagy a végletekig elmenni, hogy bizonyítsd, összeilletek.

Válts nézőpontot

Mivel legbelül tudod, hogy ez egy vesztes játszma, gondolj úgy az egsézre, hogy te vagy a gyümölcs. Ugye nem tiltanád magad attól, akit igazán szeretsz? Hagyd magad gyógyulni, és beérni az almafa legtetején, és ha eljön a hozzád illő, ő fel fog mászni a legtetejére, hogy megszerezzen téged.

Ha most azt mondom, ne vágyj a tiltott gyümölcsre, még jobban megéhezel. Inkább azt mondom, válj te magad a legszebb és legédesebb gyümölccsé, hogy érted áhítozzon minden éhes ember. Azonban ne légy tiltott, ne okozz sebeket azoknak, akiket nem szeretsz igazán. Csak azt az egyet engedd elég közel, aki aki elég magasra mászott, hogy leemeljen az ágról.

Ajánlott cikkek